Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkaný Altun'dan yerel seçim mesajý: Dezenformasyon kampanyalarýný bertaraf etmek için etkin bir çalýþma yürütüyoruz
ABONE OL

Altun, sosyal medya hesabýndan, 31 Mart Mahalli Ýdareler Genel Seçimleri'ne iliþkin paylaþýmda bulundu.

Milletin yerel seçimler için sandýk baþýna gittiðini hatýrlatan Altun, "Tarih boyunca katýlým oranýnýn oldukça yüksek seyrettiði ülkemizde seçimler, adeta bir demokrasi bayramý havasýnda geçmiþtir. Halkýmýzýn yoðun teveccüh gösterdiði bu seçimlerin her biri ayrý öneme sahip olmuþ; ülkemiz ve milletimiz için yeni imkan ve fýrsatlara kapý aralamýþtýr." deðerlendirmesini yaptý.

Mahalli Ýdareler Genel Seçimleri'nin yurt içi kamuoyunda olduðu gibi uluslararasý kamuoyunda da yoðun bir ilgiyle takip edildiðine iþaret eden Altun, "Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkanlýðý olarak seçimlerin sýhhatli bir iletiþim ve enformasyon ortamýnda geçmesi için yoðun gayret içindeyiz. Zira son yýllarda dünya çapýndaki tecrübeler göstermiþtir ki seçimler dezenformasyon faaliyetlerinin en yoðun yaþandýðý süreçlerin baþýnda gelmektedir." ifadelerini kullandý.

- "GEREKLÝ TÜM TEDBÝRLER ALINMIÞTIR"

Altun, paylaþýmýnda þunlarý kaydetti:

"Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkanlýðý olarak içeriden ve dýþarýdan yürütülen; seçim süreci öncesinde vatandaþlarýmýzýn kararlarýný etkilemeyi, seçim güvenliðine gölge düþürmeyi hatta kamuoyunu yanlýþ yönlendirerek oylarýn geçersiz sayýlmasýný hedefleyen dezenformasyon kampanyalarýný bertaraf etmek için etkin bir çalýþma yürütüyoruz. Bugüne kadar olduðu gibi bundan sonra da dezenformasyonla mücadelemiz kararlýlýkla devam edecektir. 31 Mart seçimleri için de gerekli bütün hazýrlýklarýmýzý yapmýþ bulunuyoruz. Katýlým oranlarýyla adeta bir demokrasi þöleni olan seçimlerimizin iþleyiþine ve güvenirliðine gölge düþürülmemesi için gerekli tüm tedbirler alýnmýþtýr. Unutmayalým ki seçimlerde millet iradesinin tecellisi ancak sýhhatli enformasyon faaliyetliyle mümkündür. Bu sýhhatli iklimi bozacak her teþebbüs anýnda tespit edilecek ve hakikat tüm yönleriyle milletimizin dikkatine sunulacaktýr."

Ýletiþim Baþkanlýðý olarak Mahalli Ýdareler Genel Seçimleri'ni takip etmek isteyen ulusal ile uluslararasý basýn mensuplarýna yönelik Ankara ve Ýstanbul'da "Basýn Merkezi" kurduklarýný da aktaran Altun, "Basýn merkezleri ile ulusal ve uluslararasý basýn mensuplarýnýn seçime iliþkin geliþmeleri saðlýklý ve hýzlý bir þekilde takip etmelerine katký sunmayý amaçlýyoruz. Seçim sonuçlarýnýn ülkemiz ve milletimiz için hayýrlara vesile olmasýný diliyoruz." deðerlendirmesinde bulundu.