Cumhurbaþkanlýðý Kabinesi toplanýyor: Alýnan kararlarý Baþkan Erdoðan açýklayacak
ABONE OL

Baþkan Erdoðan'ýn baþkanlýðýnda bugün toplanacak Cumhurbaþkanlýðý Kabinesi normalleþme takvimi doðrultusunda atýlacak adýmlarý deðerlendirecek. 19 Mayýs'ta sokaða çýkma yasaðý olup olmayacaðýna karar verilecek.

Akþam'ýn haberine göre Kovid-19 ile mücadele kapsamýnda birinci esneme adýmý bugün itibarýyla hayata geçirilirken, önümüzdeki süreçte atýlacak adýmlar Baþkan Erdoðan baþkanlýðýnda bugün video konferans yöntemiyle toplanacak Cumhurbaþkanlýðý Kabinesi'nde ele alýnacak. Toplantýda, önümüzdeki salý gününe denk gelen 19 Mayýs’ýn nasýl kutlanacaðý ve 24 þehirde uygulanacak olan cumartesi-pazar sokaða çýkma yasaðýna 18 Mayýs ve 19 Mayýs’ýn da dahil edilip edilmeyeceði netlik kazanacak.

Kabinenin bir diðer gündem maddesinin de çay toplama ve çay fiyatlarý konusunda olmasý bekleniyor. Çay toplamak için memleketlerine gitmek isteyen üreticilere belli þartlarda izin verileceði belirtiliyor. Yine turizm sezonunun ne zaman açýlacaðý konusunda hazýrlýklarýn da toplantýda ele alýnmasý bekleniyor. Yardýmlar konusunda Türkiye’ye ulaþan yeni talepler de deðerlendirilecek. Kararlar Erdoðan’ýn, Ulusa Sesleniþ konuþmasýyla kamuoyuna duyurulacak.