Cumhurbaþkanlýðý Kabinesi toplanýyor! Yeni koronavirüs tedbirleri masada
ABONE OL

Cumhurbaþkanlýðý Kabinesi bugün Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan baþkanlýðýnda toplanacak. Kabine toplantýsýnda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgýnýyla ilgili son durum ile yeni tedbirler alýnýp alýnmayacaðýnýn gündeme gelmesi bekleniyor.

Toplantýda baþta Kovid-19 olmak üzere ülke gündemindeki çeþitli konular ele alýnacak.

Saðlýk Bakaný Fahrettin Koca'nýn da bir sunum yapmasý öngörülen toplantýda, Kovid-19 tedbirleri, artan vaka ve ölüm sayýlarý ile son durumun masaya yatýrýlacaðý tahmin ediliyor.

Ara tatil dönemine giren okullarýn tatil sonrasýndaki durumunun da toplantýda gündeme gelmesi öngörülürken, vaka sayýlarýnýn yeniden artmaya baþlamasýyla restoranlarýn hizmet saatleri, 65 yaþ üstü vatandaþlarýn sokaða çýkmalarýnýn kýsýtlanmasý gibi tedbirlerin geniþletilip geniþletilmeyeceði, ayrýca yeni tedbirler alýnýp alýnmayacaðý gibi konularýn da ele alýnmasý bekleniyor. Yerli aþý çalýþmalarýnda gelinen aþamanýn da toplantýnýn gündem maddeleri arasýnda yer alacaðý öngörülüyor.

Önceki kabine toplantýsýnda kamu ve özel sektörde esnek çalýþmanýn teþvik edilmesi kararlaþtýrýlmýþ, paket servis hariç olmak üzere lokanta, restoran, kuaför, düðün salonu, yüzme havuzu, halý saha, tiyatro, sinema, konser salonu ve benzeri iþ yerlerinde hizmetlerin saat 22.00'de sona ereceði karara baðlanmýþtý.