Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi'nde kritik zirve... Ýsrail'in katliamlarý ele alýndý
ABONE OL
Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Türkiye'ye çalýþma ziyaretinde bulunan Azerbaycan Cumhurbaþkaný Ýlham Aliyev'i, Esenboða Havalimaný'nda karþýladý.

Aliyev'i uçaktan iniþinde karþýlayan Cumhurbaþkaný Erdoðan'a, Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Cevdet Yýlmaz, AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Cumhurbaþkaný Dýþ Politika ve Güvenlik Baþdanýþmaný Akif Çaðatay Kýlýç da eþlik etti.

Cumhurbaþkaný Erdoðan ve Aliyev, havalimanýnda bir süre görüþtü.

CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN, AZERBAYCAN CUMHURBAÞKANI ALÝYEV ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Türkiye'ye çalýþma ziyaretinde bulunan Azerbaycan Cumhurbaþkaný Ýlham Aliyev ile bir araya geldi.

Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi'nde yaklaþýk 2 saat süren görüþme basýna kapalý gerçekleþti.

BÖLGESEL VE KÜRESEL KONULAR ELE ALINDI

Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkanlýðýndan yapýlan açýklamaya göre, Erdoðan ve Aliyev, Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi'nde bir araya geldi. Görüþmede, Türkiye ile Azerbaycan iliþkileri, Ýsrail'in Gazze'de gerçekleþtirdiði katliamlar, iþgalden kurtarýlan Azerbaycan topraklarýndaki imar faaliyetleri, bölgesel ve küresel konular ele alýndý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan görüþmede, Türkiye'nin Karabað'daki Rus Barýþ Gücü'nün bölgeden ayrýlmasý ile ilgili süreci takip ettiðini, Ermenistan iþgalinden kurtarýlan Azerbaycan topraklarýndaki imar ve ihya faaliyetlerini takdirle izlediðini belirtti.

Ýsrail'in Gazze baþta olmak üzere Filistin topraklarýndaki soykýrým uygulamalarýnýn sürdüðünü, Ýsrail'in bu suçlarla sadece bölgesel güvenliði deðil, küresel güvenliði de tehdit ettiðini vurgulayan Erdoðan, kalýcý çözümün, baþkenti Doðu Kudüs olan Filistin devletinin kurulmasý olduðuna ve bunun için uluslararasý toplum tarafýndan Ýsrail'e baský yapýlmasý gerektiðine iþaret etti.

Azerbaycan Milli Meclisi'nde KKTC ile Parlamentolararasý Dostluk Grubu kurulmasý kararýnýn memnuniyet verici olduðunu ifade eden Cumhurbaþkaný Erdoðan, temmuzda Þuþa'da gerçekleþtirilecek Türk Devletleri Teþkilatý Zirvesi'ne KKTC Cumhurbaþkaný Ersin Tatar'ýn davet edilmesinin, Kýbrýs davasýna güç kattýðýný da kaydetti.

"ÝKLÝM ZÝRVESÝ'NE TÜRKÝYE DESTEK VERECEK"

Azerbaycan'da düzenlenecek Ýklim Zirvesi'ne yönelik davetlerinden dolayý Aliyev'e teþekkürlerini ileten Erdoðan, hazýrlýk sürecinde Türkiye'nin her türlü desteði vereceðini aktardý.

Erdoðan zirvede, eþi Emine Erdoðan'ýn himayesinde yürütülen "Sýfýr Atýk Projesi" kapsamýnda önemli etkinliklere imza atýlacaðýný ifade etti.