Cumhurbaþkanlýðýna ait özel uçak 14 yaralýyý daha Ankara'ya ulaþtýrdý
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn talimatýyla depremle ilgili faaliyetlerde kullanýlmak üzere tahsis edilen Cumhurbaþkanlýðýna ait özel uçak "TUR"la arama kurtarma çalýþmalarýna katýlacak 50 madencinin götürüldüðü Gaziantep'ten 14 yaralý Ankara'ya nakledildi.

Uçakta bulunan saðlýk görevlileri, aralarýnda çocuk ve yaþlýlarýn da olduðu yaralýlarýn kontrollerini yaptý, yolculuk süresince gerekli ilk müdahalelerde bulundu.

Uçaktaki depremzedelerden Selma Aknacar, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, Cumhurbaþkaný Erdoðan'a teþekkür ederek, "Allah onu baþýmýzdan eksik etmesin. Allah hepinizden razý olsun." dedi.

Mehmet Ali Aknacar da tedavi için Ankara'ya nakledilmelerinden dolayý Cumhurbaþkaný Erdoðan'a þükranlarýný sunarak, "Ben 80 yaþýndayým, þimdiye kadar böyle yardýmseverlik görmedim." diye konuþtu.

Depremzede Mehmet Baðcý da duygularýný, "Allah devlete zeval vermesin. Depremden kurtulduðumuza þükrediyoruz. Çocuðumu Ankara'ya götürüyorum, o saðlýðýna kavuþsun yeter, mal mülk yalan. Hiçbir þeyimiz kalmadý, canýmýzý kurtardýk. Allah devleti baþýmýzdan eksik etmesin." sözleriyle dile getirdi.

Ankara Esenboða Havalimaný'na getirilen yaralýlar, tedavileri için Ankara Bilkent Þehir Hastanesinden doktor ve saðlýk personeli refakatinde havalimanýnda bekleyen ambulanslarla Bilkent ve Etlik þehir hastanelerine gönderildi.