Cumhurbaþkanlýðýna ait uçak 16 bebeði  Ankara'ya getirdi
ABONE OL

Depremle ilgili faaliyetlerde kullanýlmak üzere tahsis edilen Cumhurbaþkanlýðýna ait uçak, Kahramanmaraþ merkezli depremlerin etkilediði bölgelere hem saðlýk ekipleri ve yardým malzemelerini taþýdý hem de bölgedeki durumu kritik yaralýlarý tedavileri için Ankara'ya ulaþtýrdý.

Uçaðýn son yolcularý ise deprem bölgelerinde refakatçisi olmayan bebeklerdi. 0-1 yaþ aralýðýndaki 16 bebek, Kahramanmaraþ'tan alýnarak Ankara'ya getirildi.

Bebekler Esenboða Havaalaný'na inen uçaktan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlýðýnýn bakýcý anneleri tarafýndan alýnarak Etlik Þehir Hastanesi'ne nakledilmek üzere ambulanslara taþýndý.

Bebeklerin uçaktan teslim alýnmasý sýrasýnda Bakanlýk Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüðü yetkilileri de hazýr bulundu.

Genel saðlýk durumlarýnýn iyi olduðu öðrenilen bebekler, ilk kontrollerinin ardýndan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlýðýna baðlý çocuk kuruluþunda bakým altýna alýnacak.

2 "ENKAZ BEBEK" DE KORUMA ALTINDA

Ankara'ya nakledilen 16 bebeðin üzerinde kimliklerinin tespitini kolaylaþtýracak bazý bilgiler yer aldý.

Deprem enkazýndan çýkartýldýðý öðrenilen 2 bebeðin isimleri bilinmediði için, üzerlerinde bu bilgiler dýþýnda "Enkaz bebek" ifadesine yer verildiði görüldü.

Deprem sýrasýnda Kahramanmaraþ'taki hastanelerde, refakatçileri olmadan tedavileri süren diðer 14 bebeðin de ailelerine ulaþýlamadýðý için baþkentte koruma altýna alýndýðý öðrenildi.