Cumhuriyet Anıtı'na ekmek bırakmak isteyenler gözaltına alındı!
ABONE OL
Gezi eylemleri sırasında başına isabet eden gaz fişeğinin yol açtığı yaralanmadan sonra 269 gün komada kalan ve hayata veda eden Berkin Elvan için dün ölümünün 40. günü nedeniyle verilen yemeğin ardından bugün de saat 11.00'de, 2 kişi Taksim Cumhuriyet Anıt'ına ekmek bırakmak istedi. "Ekmeği bırakıp çıkacağız" diyen 2 genç, anıt çevresinde erken saatlerde önlem alan polisin engeline takıldı. Gençler ekmeği bırakmak için ısrar edince gözaltına alındı. Beyoğlu Polis Merkezi'ne götürülen 2 genç gözaltı sırasında "Berkin Elvan ölümsüzdür" diye slogan attı.

2 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Daha sonra Taksim Cumhuriyet Anıtı'na gelerek ekmek bırakmak isteyen 2 vatadaş da gözaltına alındı. Polisin anıt çevresindeki güvenlik önlemi devam ediyor.

ŞÜPHELİ ÇANTA FÜNYEYLE PATLATILDI

BOLU kent merkezinde bank kenarına bırakılan çanta, çevredekiler arasında içinda bomba olabileceği şüphesiyle korkuya neden oldu. Polisin fünyeyle patlattığı çantadan test kitapları ve kıyafet çıktı.

Olay, saat 12.00 sıralarında İzzet Baysal Caddesi Becikoğlu Alışveriş Merkezi önünde meydana geldi. Kentin en işlek yerindeki bank kenarına bırakılan çantayı görenler polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri caddede güvenlik önlemi alırken, kimseyi yaklaştırmadı. Güvenlik şeridini aşarak çantanın bulunduğu alana yürümeye kalkan bir kız, polislerin tepkisiyle karşılaştı.

Bomba imha uzmanı tarafından fünyeyle patlatılan çantadan, test kitapları ile kıyafet çıktı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.