Dakikada 1 uçak... Antalya Havalimaný'nda arife rekoru
ABONE OL

Dokuz günlük Kurban Bayramý tatilinde Türkiye'de en yoðun talebin yaþandýðý Antalya'da turizm bölgeleri Alanya, Side, Boðazkent, Belek, Kundu, Lara, Konyaaltý, Kemer, Çýralý, Olimpos ve Adrasan ile Demre ve Kaþ-Kalkan, yerli ve yabancý turistlerle en kalabalýk günlerini yaþýyor. Antalya'nýn þehir giriþleri ve otogarýndaki yoðunluðun yaný sýra Antalya Havalimaný'nda bu yýlýn en yüksek hareketliliði yaþanýyor.

HEM ÝNÞAAT HEM UÇUÞ

Ulaþtýrma ve Altyapý Bakanlýðý Devlet Hava Meydanlarý Ýþletmesi (DHMÝ) Antalya Baþmüdürlüðü yönetimindeki hava trafiði, Antalya Havalimaný'nda devam eden geniþletme çalýþmalarýna raðmen sorunsuz sürdürülüyor. Yolcu kapasitesinin 35 milyondan 80 milyona çýkartacak 750 milyon euroluk dev yatýrýmla havalimanýnda yeni dýþ ve iç hat terminaller, mevcut kuleler, VIP ve CIP binalarýnýn düzenlenmesini içeren inþaatlar devam ediyor.

DAKÝKADA 1 UÇAK

Nüfusu 2,7 milyon olan Antalya'nýn bayram nüfusunun yerli ve yabancý 1 milyonun üzerinde tatilciyle 4 milyona ulaþacaðý açýklanýrken, tüm güvenlik önlemleri ve hazýrlýklar da buna göre planlandý. Tatilcilerin 4-5 günlük planlar yaptýðý Antalya'da en yoðun hareketlilik, havalimanýnda yaþanýyor. Arife günündeki uçak trafiði 1100 oldu. DHMÝ Antalya Baþmüdürlüðü'nün koordinasyonunda bir taraftan inþaat çalýþmalarý devam ederken, havalimanýnda neredeyse dakikada 1 uçak iniþ yapýyor veya havalanýyor. Antalya Havalimaný'nda bir günde hizmet verilen yolcu sayýsý da 200 bine ulaþtý. Arife günündeki uçak ve yolcu trafiði, bu yýlýn þu ana kadarki en yüksek rakamlarý oldu.