Darbeci askerin açtýðý ateþle vurulan Yeþilyurt, FETÖ elebaþý Gülen'e hakkýný helal etmiyor
ABONE OL

FETÖ elebaþý Fetullah Gülen'in ölümüyle ilgili AA muhabirine konuþan Yeþilyurt, Gülen'in ölümünün kendileri için mutlu ve güzel bir haber olduðunu söyledi.

Vatan sevgisinin önemine dikkati çeken Yeþilyurt, 15 Temmuz 2016'da Fetullahçý Terör Örgütü'nün darbe giriþimi sýrasýnda, baþarýlý bir mücadele sonucu ülkenin FETÖ elinden kurtarýldýðýný ifade etti.

Vatan hainlerine karþý mücadele etmek üzere Saraçhane'de bulunan Ýstanbul Büyükþehir Belediyesinin önünde mücadele verirken, sol bacaðýndan G3 piyade tüfeðiyle vurulduðunu anlatan Yeþilyurt, çok acýlý bir süreç geçirdiðini ve bacaðýný kaybetme tehlikesiyle karþý karþýya kaldýðýný, sol bacaðýndan engelli hale geldiðini kaydetti.

Yeþilyurt, "O gece büyük bir mücadele verdik. Devamýnda 38 gün hastanede yattým. Þu an sol bacaðýmý sinir kayýplarý sebebiyle kullanmakta güçlük çekmekteyim. Ama bugüne geldiðimizde, 'Ýyi ki devletim ve milletim için o gece sokaða çýkmýþým, iyi ki yaralanmýþým. Keþke þehit olsaydým!' diyorum. Ama Allah'ýn takdiri buraya kadarmýþ." ifadelerini kullandý.

FETÖ elebaþý Gülen'in ölümüne iliþkin Yeþilyurt, "Kesinlikle hakkýmý helal etmiyorum. Huzuru mahþeri sabýrsýzlýkla bekliyorum. O gün Rabbimin huzurunda haklarýmýn tamamýný almadan kesinlikle yakasýný býrakmayacaðým." dedi.

Gençlere devlete sahip çýkma çaðrýsýnda bulunan Yeþilyurt, "Devletimizi kaybedersek, milletimizi de kaybederiz. Devletimizi kaybedersek, huzurumuzu da kaybederiz. O sebeple ne olursa olsun devlet bizim devletimiz. Devletimize sahip çýkacaðýz. Hiçbir þekilde devletimize küsmeyeceðiz. Her zaman devletimizle yan yana olacaðýz." diye konuþtu.