Dedesi ve 2 kiþiyi öldüren cani torunun ifadesi ortaya çýktý
ABONE OL

Olay, 11 Ekim'de Orhaneli ilçesi Göynükbelen Mahallesi Karandere mevkisinde meydana geldi. M.K. iddiaya göre Ufuk Can Us ve bir arkadaþýyla birlikte mahalledeki evlerinde alkol aldý. Yine iddiaya göre M.K., Ufuk Can Us'u, ziynet eþyalarýný çalmak üzere, mahalleye 3 kilometre mesafede yaþayan dedesi Mustafa Macar'ýn yayla evine gönderdi. M.K., bir süre sonra yanýndaki arkadaþýyla birlikte kendisi de eve gitti. Evdeki 3 bileziði isteyen arkadaþlar ile dede Macar ve birlikte yaþadýðý Cavidan Aydýn arasýnda çýkan tartýþma, arbedeye dönüþtü. M.K.'nin av tüfeðiyle ateþ açtýðý, dedesi Mustafa Macar'ýn ise kendisini baltayla savunmaya çalýþtýðý belirtildi. Çýkan arbedede Mustafa Macar, Cavidan Aydýn ve Ufuk Can Us vurularak hayatýný kaybetti. 2 þüpheli kaçarken, olay, aileden haber alamayan yakýnlarýnýn, eve gitmesiyle ortaya çýktý.

ÝHBARDAN 1 SAAT SONRA EVLERÝNDE YAKALANDILAR

Ýhbar üzerine olay yerine çok sayýda jandarma ve saðlýk ekibi sevk edildi. Hayvancýlýkla uðraþtýklarý öðrenilen Mustafa Macar ile Cavidan Aydýn'ýn cansýz bedeni evde, Ufuk Can Us'un cesedi ise evin bahçesinde bulundu. Evde inceleme yapan ekipler mahalleye giriþ ve çýkýþlarý kapattý. M.K. ve arkadaþý A.E., 1 saat sonra jandarma ekipleri tarafýndan Göynükbelen Mahallesi'ndeki evlerinde suç aletleriyle birlikte yakalanarak gözaltýna alýndý.

CENAZELER ÜZERÝNDE SVAP ÝNCELEMESÝ YAPILDI

Otopsi için Bursa Adli Týp Kurumu'na götürülen cenazeler üzerinde svap ve parmak izi incelemesi yapýldý. Mustafa Macar Orhaneli ilçesi Göynükbelen Mahallesi'nde topraða verilirken, Macar'ýn birlikte yaþadýðý Cavidan Aydýn'ýn cenazesi ise topraða verilmek üzere, Çanakkale'nin Eceabat ilçesine gönderildi.

Ailesiyle birlikte Bursa'da yaþadýðý ve 11 Ekim günü evden ayrýldýktan sonra kendisinden haber alýnamadýðý öðrenilen Ufuk Can Us'un cenazesi ise Mustafakemalpaþa ilçesi kýrsal Yumurcaklý Mahallesi'nde defnedildi.

ALKOL ALIRKEN, 'GAZA GELÝP' DEDESÝNÝN EVÝNE GÝTMÝÞ

Olayla ilgili soruþturma sürerken, M.K. ve A.E.'nin jandarmadaki iþlemleri tamamlandý. 2 þüpheli sevk edildikleri adliyede çýkarýldýklarý mahkeme tarafýndan tutuklandý. M.K.'nin sorgusunda cinayeti itiraf ettiði öðrenildi. Dedesiyle anlaþamadýðýný ve birbirlerini sevmediklerini söyleyen M.K.'nin ifadesinde, "Arkadaþlarýmla birlikte alkol alýrken, konu dedemden açýldý. Onu hiç sevmediðimi söyledim. Konuþma sýrasýnda birden gaza gelip, dedemin evine gitmek istedim. Bana kapýyý açmayacaðý için önden Ufuk'u gönderdim. Ben de yanýmdaki diðer arkadaþýmla birlikte Ufuk'un arkasýndan eve gittim. Ufuk kapýyý çalýnca dedem açtý. Arkasýndan elimde tüfekle ben içeri girdim. Beni görünce, evdeki baltayý eline aldý. Ben ateþ açýnca arbede çýktý. Dedemi ve birlikte yaþadýðý kadýný öldürdüm. Arbede sýrasýnda Ufuk'u yanlýþlýkla vurdum" dediði belirtildi.

  • dede
  • torun
  • cinayet