Dehþet! Çocuðun boðazýna demir korkuluk saplandý
ABONE OL

Bahçelievler'de pazartesi günü saat 16.30'da meydana gelen olayda iddiaya göre, evlerinin karþýsýnda arkadaþlarýyla oyun oynarken sitenin etrafýndaki korkuluklardan atlamaya çalýþan Ahmet Daniç, bir anda dengesini kaybetti. Düþen Daniç'in boðazýna demir çubuk saplandý. Çevredekiler çocuðu sabit tutarak ekiplerin gelmesini bekledi. Ýhbar üzerine olay yerine itfaiye, saðlýk ve polis ekipleri sevk edildi. Saðlýk ekipleri damar yolu açarak oksijen tüpü baðladý. Ýtfaiye ekipleri ise demir çubuðu kesip Daniç'i kurtardý. Daniç, boðazýnda demir parçasýyla Baðcýlar Eðitim ve Araþtýrma Devlet Hastanesi'ne kaldýrýldý. Buradan yapýlan ilk müdahalenin ardýndan Daniç, Cerrahpaþa Týp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Gerçekleþtirilen ameliyatla çocuðun boðazýndaki demir parçasý çýkartýldý. Ýki gün yoðun bakýmda tedavi edilen Daniç'in saðlýk durumunun iyi olduðu öðrenildi.

Çocuðun demir saplandýktan sonra kurtarýlmaya çalýþýldýðý anlar cep telefonu kamerasýna yansýdý.

"ALTTAN ÇOCUÐU TUTTUM, SARSINTI OLUNCA BAÐIRIYORDU"

Olay sýrasýnda çocuðu yaklaþýk yarým saat boyunca sabit tutmaya çalýþan Yusuf Dað, "Çocuk olduðu için psikolojim çok bozuldu. En ufak sarsýntý olduðu zaman çocuk baðýrýyordu. Demir boðazýna girmiþti, yanaðýnýn içerisinden gözüküyordu. Çocuk kendindeydi, bilinci yerindeydi. Konuþtuk, uyutmadýk. Alttan çocuðu ben tutuyordum. En ufak sarsýntý olunca çocuk baðýrýyordu. Ýtfaiye ve saðlýk ekibi geldi. Damar yolu açýldý, oksijen verildi. 'Ahmet nasýlsýn' diyordum ama tam konuþamýyordu demir diline geldiði için. Çok acý çekti, canýnýn yandýðý belliydi" dedi.

"YOÐUN BAKIMDAN ÇIKTI, ÖLÜMDEN DÖNDÜ"

Baba Lokman Daniç, oðlunun son durumu hakkýnda bilgi vererek, "Þu an çok þükür çok iyi, hocalarýmýz ameliyat ettiler. Çocuðumuz ölümden döndü. O demirle birlikte hastaneye getirildi. Akþam ameliyata aldýlar, demiri ameliyatta çýkardýlar. Rabbim yardýmcýmýz oldu, ölümün eþiðinden döndü. Pazartesi akþamýndan beri yoðun bakýmdaydý, yaklaþýk yarým saat önce de yoðun bakýmdan çýktý. Pazartesi saat 16.30 sýralarýnda olay oluyor, hastaneye gelip müdahale edilmesi 20.00'ý buldu. Önce Baðcýlar Devlet Hastanesi'ne götürüldü orada müdahale edebilecek doktor olmayýnca buraya sevk edildi" dedi.

"ÖLÜM TUZAÐI"

Baba Daniç sitelerdeki korkuluklarýn çocuklar için tehlikeli olduðunu da vurgulayarak "Civardaki bütün binalarda bu þekilde korkuluklar var. Resmen mýzrak gibi, çocuklar için ölüm tuzaðý. Baþka çocuklarýn baþýna gelmesin, baþka ailelerin caný yanmasýn" diye konuþtu.

"AHMET'E 'DEMÝRLERE TUTUN' DEDÝM"

Komþularý Pervin Kalmuk ise çocuðu o þekilde görünce çýðlýk attýðýný anlatarak, "Çocuklar burada oynuyordu, annesi olaydan 5 dakika önce bizdeydi. Bizden çýktýktan sonra çocuklar karþý tarafa geçiyorlar diðer tarafa atlamak üzereyken demire düþmüþ. Çok kötüydü, gerçekten anlatýlamaz. Ben baðýrdým, 'Ahmet demirlere tutun' dedim. Polis, ambulans, itfaiye 5 dakika içerisinde geldi. Demir parçasýný kesip hastaneye öyle gittiler" þeklinde konuþtu.