DEM Parti ve PKK'lýlardan ortak provokasyon: Öcalan için özgürlük sloganý attýlar
ABONE OL

Merkez Yeniþehir ilçesindeki Ýstasyon Meydaný'nda düzenlenmek istenen miting için aralarýnda DEM Parti Eþ Genel baþkanlarý Tuncer Bakýrhan ve Tülay Hatimoðullarý, DBP Eþ Genel Baþkaný Çiðdem Kýlýçgün Uçar ve bazý DEM Partili milletvekillerinin bulunduðu grup, Ofis Semti'nde bir araya geldi.

Mitingin yapýlacaðý alana yürümek isteyen gruba polis, kentte açýk alanlarda yapýlmak istenen her türlü eylemin 5 gün süreyle yasaklandýðýný hatýrlattý.

Polis ve partililer arasýnda yapýlan görüþmeler sonucu grubun basýn açýklamasý yapmasýna izin verildi.

DBP Eþ Genel Baþkaný Çiðdem Kýlýçgün Uçar'ýn konuþmasý sýrasýndaki bazý ifadeleri üzerine polis uyarý anonsu yaptý.

Daha sonra konuþan DEM Parti Eþ Genel Baþkaný Tuncer Bakýrhan, polisin Uçar'ýn konuþmasý sýrasýndaki anonsuna tepki gösterdi.

Bunun üzerine polis de anonsla kolluk kuvveti olarak görevlerini yaptýklarýný belirtti.

Açýklamanýn ardýndan grup daðýldý.

- 6 ÞÜPHELÝ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakýr Valiliðinden yapýlan yazýlý açýklamada, "DEM Parti tarafýndan bugün Ýstasyon Meydaný'nda düzenlenmek istenen mitingin, kamu düzeni ve güvenliðini bozabileceði deðerlendirilerek Valilikçe yasaklandýðý" hatýrlatýldý.

Açýklamada, þunlar kaydedildi:

"Yasaklama kararýna raðmen DEM Parti yetkililerince yapýlan tüm hukuksuz çaðrýlara uymayarak, bu kanunsuz mitinge katýlmayan ve bu þekilde kendi huzuruna ve þehrin hukukuna sahip çýkan Diyarbakýrlý vatandaþlarýmýza müteþekkiriz. Valiliðimizin yasaklama kararýna uymayarak ilimiz Ofis bölgesinde eylem yapan ve sayýlarý 1500 civarýnda olan kiþilerden, terör örgütü propagandasý yaptýðý tespit edilen 6 þüpheli gözaltýna alýnarak haklarýnda adli iþlem baþlatýlmýþtýr. Söz konusu eylem sýrasýnda yapýlan basýn açýklamalarýnda, konusu suç teþkil eden ifadeler kullanan ancak yasama dokunulmazlýðý bulunan kiþiler hakkýnda adli mercilere de suç duyurusunda bulunuldu. Ýl Emniyet Müdürlüðünce söz konusu eylem süresince konusu suç teþkil eden faaliyette bulunan diðer kiþilerin tespiti çalýþmasý devam etmekte olup, sonuçlarý kamuoyuyla ayrýca paylaþýlacaktýr."

HABERÝN VÝDEOSU