DEM Parti'de iþçi kýyýmý! SMS ile kovulan 204 kiþi belediyeyi halayla protesto etti
ABONE OL

31 Mart Mahalli Ýdareler Genel Seçimleri'nde Iðdýr'da belediye baþkaný seçilen DEM Parti'li Mehmet Nuri Güneþ tarafýndan 5 Temmuz akþamý cep telefonlarýna gönderilen SMS ile 204 iþçinin iþ akitleri sonlandýrýldý. Geri dönüþ için yaptýklarý giriþimler sonuçsuz kalan iþçiler, belediye binasý önüne kurduklarý çadýrda 8 Temmuz'dan itibaren 24 saat oturma eylemine baþladý.

Ýþçiler, bugün iþsiz kalýþlarýnýn 60'ýncý günü nedeniyle çalýnan davul-zurna eþliðinde belediye hizmet binasý önünde halay çekti. Zaman zaman, "Baþkan þaþýrma sabrýmýzý taþýrma' sloganlarý atan iþçiler adýna açýklama yapan Belediye-Ýþ Sendikasý Iðdýr Þube Baþkaný Himmet Bozan þunlarý söyledi:

"DEM Parti'nin yönetiminde olan Iðdýr Belediyesi'nde, yerel seçimlerin ardýndan mobbing, baský ve sürgünlerle karþý karþýya kalan 204 iþçimiz, hukuksuz bir þekilde iþten çýkarýldý. Tam 60 gündür bu haksýzlýða karþý direniyoruz. Parti yöneticileri ise iþten çýkarýlmalarla ilgili olarak 'bakanlýk böyle dedi, vali böyle dedi' gibi bahanelerle sorumluluðu üzerinden atmaya çalýþýyor. Ancak, müfettiþ raporlarý elimizde ve bu yalanlar gün yüzüne çýktý. Raporda, belediye yönetiminin iþçilere baský uyguladýðý, tehdit ettiði, zorla sendika deðiþimi dayattýðý ve haksýz yere iþçi çýkardýðý açýkça belirtilmiþtir. 60 gündür ihtiyaç sahibi olan 204 kiþi kavurucu sýcaklarýn altýnda bekliyor. Ýþten çýkarýlma nedeniyle belediye hizmetleri de aksamýþtýr. Okullar açýldý, bu iþçiler çocuklarýnýn okul masraflarýný nasýl karþýlayacak? 60 gündür evlerine ekmek götüremiyorlar. Sayýn Güneþ, bu durum sizi hiç rahatsýz etmiyor mu? Biz sadece ekmeðimizin peþindeyiz. Hukuksuzluðu ve adaletsizliði hak etmiyoruz. Yalanlarla kamuoyunu yanýltmaya çalýþýyorsunuz. '100 iþçiyi geri alalým, gerisi kalsýn' dediðiniz iddialarý tamamen yalan. 204 iþçi iþe alýnana kadar mücadelemiz devam edecek. Belediye yönetimi bizimle hiçbir þekilde diyaloða geçmedi."

AK Parti belediye meclis üyeleriyle birlikte belediye bahçesinde halay çeken iþçilerden Yeþim Aðrý, "Bugün direniþimizin 60'ýncý günündeyiz. Bu iþe girdik, sýkýntýlarýmýzdan kurtulduk diye sevindik, bir sürü borcun altýna girdik. Belediye baþkanýmýz sayesinde hiçbir þekilde borcumuzu ödeyemiyoruz. Ýki çocuk annesiyim, eþimden ayrýyým, yalnýz baþýma üstesinden gelmeye çalýþýyorum. Gelemediðim için de 2 tane çocuk aldým, evde çocuk bakýmý yapýyorum. Çocuklarla ilgileniyorum, onlara bakýyorum ve bu þekilde geçimimi saðlamaya, kiramý ödemeye çalýþýyorum" diye konuþtu.

Ýþçilerden Aykut Sevindik ise "Ýþten çýkarýldýk. Çocuklarýmýz okula gidecek. Ev sahibi evden çýkarýyor. Geçen gün çocuðum süt istedi alamadým. Sabaha kadar yatamadýk. Bugün 60'ýncý günümüz, sabahlara kadar yatamýyoruz" dedi.

  • Güneþ SMS
  • Iþten çýkarma protestosu
  • dem parti