DEM Partili belediyede iþçi kýyýmý! Gerekçeleri pes dedirtti
ABONE OL

Þanlýurfa'nýn Suruç ilçesinde belediye seçimlerini kazanan DEM Parti, güvenlik soruþturmasý bahanesiyle 8 kadrolu personeli iþten çýkarttý. Seçimi kazanan belediye yönetiminin 2 ayda iþten çýkarttýðý iþçi sayýsý 77'ye yükseldi.

31 Mart yerel seçimlerinde Þanlýurfa'nýn Suruç ilçesinde seçimleri kazanan DEM Partili belediyede iþçi kýyýmý devam ediyor. Daha önce 69 sözleþmeli iþçinin iþine son veren belediye, bu defa da sýrasýyla 5 ve 3 olmak üzere 8 kadrolu personeli iþten çýkarttý.

ÝÞTEN ÇIKARTMA GEREKÇESÝ AKILLARA DURGUNLUK VERDÝ

Suruç Belediye Baþkanlýðý Yazý Ýþleri Müdürlüðü tarafýndan personele verilen resmi yazýdaki iþten çýkartma gerekçesi ise akýllara durgunluk verdi. Yazýda, "(7315 sayýlý Güvenlik Soruþturmasý ve Arþiv Araþtýrmasý Kanununu ve kanunun uygulama yönetmeliði doðrultusunda yapýlacak araþtýrma soruþturma neticesinde adý geçen ile ilgili olarak olumsuz bir durumun tarafýmýza bildirilmesi halinde atama iptal edilir.) denildiðinden iþe alýnan 5 kadrolu iþçinin (Þoför) özlük dosyalarýnda yapýlan incelemeler sonucu güvenlik soruþturmalarýnýn olumsuz olduðu" ibaresinin yer almasý dikkat çekti.

TASARRUF TEDBÝRLERÝNE VURGU YAPILDI

Yazýda ayrýca kadrolu iþçilerin 30.06.2021 tarih ve 315 sayýlý Resmi Gazete'de 'kamu kurum ve kuruluþlarýnýn harcamalarýnda tasarruf saðlanmasý, bürokratik iþlemlerin azaltýlmasý ve kamu kaynaklarýnýn etkili, ekonomik ve verimli kullanýlmasýna iliþkin Tasarruf Tedbirleri konulu ve 2021/14 sayýlý Cumhurbaþkanlýðý genelgesi yayýmlanmýþ olup söz konusu genelge kapsamýndaki kamu kurum ve kuruluþlarýnýn kendi bütçeleri veya tasarruflarýndaki diðer kaynaklardan yapacaklarý harcamalarý ile taþýnýr ve taþýnmazlarýn kullanýlmasýnda gerekli tedbirlerin alýnmasý' denildiði ancak tasarruf tedbirleri kapsamýnda personel alýmýnýn yapýlmasýnýn uygun olmadýðý" ifadelerine yer verilerek personelin iþten çýkartýldýðý belirtildi.

"OÐLUMUN ÝSMÝ RECEP TAYYÝP DÝYE ÇIKARTMIÞ OLABÝLÝRLER"

Kayyum döneminde iþe girerek 8 yýldýr çalýþtýðýný söyleyen Müslüm Körken, "Bu sabah uyandýðýmda beni, aradýlar, gel senin belediyede iþin var dediler. Ben oraya gittiðimde bana bir zarf verdiler. Dediler senin çýkýþýn vermiþiz. Nedeni nedir söylemediler. Ben zarfýmý aldým, baktým beni direkt iþten çýkartmýþlar. Düþündüm taþýndý, 5 çocuk babasýyým. Benim bir çocuðumun ismi Recep Tayyip, Cumhurbaþkanýmýzý çok sevdiðimiz için onun ismini koydum. Belki de onun için iþten çýkartmýþlar" dedi.

  • dem parti belediyeleri
  • iþçi kýyýmý
  • þanlýurfa suruç belediyesi