DEM Partili belediyede iþçi kýyýmý! Tepki yaðýyor: Zulüm karþýsýnda susmayacaðýz
ABONE OL

Hizmet-Ýþ Diyarbakýr Ýl Baþkaný Ercan Kahraman ve beraberindeki sendika üyeleri, kentte bazý belediyelerdeki iþten çýkarmalara tepki gösterdi.

Ýþten çýkarýlan kiþilerle Diyarbakýr Büyükþehir Belediyesi önünde bir araya gelen Kahraman ve sendika üyeleri, "Baskýlar bizi yýldýramaz" ve "Derdimiz ekmeðimiz" yazýlý dövizler taþýdý.

Kahraman, yaptýðý açýklamada, yerel seçimlerin ardýndan baþlayan "iþçi kýyýmý"nýn durmadýðýný belirterek, "DEM Parti tarafýndan yönetilen Büyükþehir'de son çýkýþlarla 72 emekçi hiçbir gerekçe gösterilmeden iþinden, aþýndan ve geleceðinden edilmiþtir." dedi.

"Son dönemde artan emek düþmaný yaklaþýmlara asla boyun eðmeyeceklerini" dile getiren Kahraman, þunlarý kaydetti:

"Zulüm karþýsýnda susmayacaðýz. Helal lokmamýza iftiralarla saldýranlara sonuna kadar direneceðiz. Tüm yýldýrma politikalarýna karþý emekçilerin yanýndayýz. Halkýmýzýn yüksek beklentilerini, hayal kýrýklýðýna dönüþtüren belediye yönetimini uyarýyoruz. Derhal bu yanlýþtan dönün, emekçilerin hak gasplarýna son verin. Emekçilerin sendikal özgürlüklerine saygý duyun, mobbinglere son verin. Son iþten çýkarýlanlar arasýnda Diyarbakýr'da evlat nöbeti tutan annelerden Gülbahar Aþiri'nin de olmasý belediye yönetimi tarafýndan izlenen emekçi düþmaný politikanýn nedenini açýklýyor. Bu süreçte Diyarbakýr annelerinden Ayþegül Biçer'in oðlu Mustafa Biçer'in de iþine son verildi. Yýllardýr çocuklarýn yaþam haklarýný ve geleceklerini elinden alanlar, bugün emekçilerin haklarýný gasbetmek istiyor. Kurban Bayramý arifesinde iþçileri ekmeðinden eden, çoluk ve çocuklarýný ekmekleri ile terbiye eden bu zihniyet ile mücadelemiz devam edecektir. Buna müsaade etmeyeceðiz."

Kahraman, belediye yönetimine karþý hukuki süreçlerin sendika tarafýndan titizlikle yürütüldüðünü belirterek, "Haksýzlýða karþý birlikte direnecek, zaferi beraber kucaklayacaðýz." ifadelerini kullandý.