DEM Partili belediyelerde iþçi kýyýmý!  Çadýr kurdular: Emek düþmaný politikayý þiddetle kýnýyoruz
ABONE OL

Diyarbakýr'da 31 Mart Mahalli Ýdareler Genel Seçimleri'nden sonra DEM Parti'nin yönetimine geçen belediyelerde iþten çýkarýlan iþçiler için Hizmet Ýþ Sendikasý Genel Sekreter Yardýmcýsý Zekeriya Koca, Diyarbakýr Þube Baþkaný Ercan Kahraman ve beraberindeki sendika üyeleri, tepki gösterdi.

Zekeriya Koca, gazetecilere yaptýðý açýklamada, 31 Mart'taki Mahalli Ýdareler Genel Seçimleri'nin ardýndan DEM Parti'ye geçen büyükþehir, Kayapýnar, Sur, Baðlar, Yeniþehir ve Ergani belediyelerinde sözde gerekçeler ve keyfi kararlarla emekçilerin ekmeðiyle oynandýðýný belirtti.

Söz konusu belediyelerin emekçileri iþten çýkarmakla yetinmediðini, iþ hukukuna aykýrý olarak görev yerlerinin deðiþtirildiðini ve mobing uygulandýðýný ifade eden Koca, "Yerel seçimlerden bugüne, 3 ay içerisinde, Büyükþehir Belediyesi'nde 72, Baðlar Belediyesi'nde 160, Sur Belediyesi'nde 30, Ergani Belediyesi'nde 24, Kayapýnar Belediyesi'nde 10, Yeniþehir Belediyesi'nde 12 olmak üzere toplam 308 emekçinin iþ akdi haksýz ve hukuksuz bir þekilde feshedilmiþtir. Söz konusu belediyeler emekçi kardeþlerimizi iþten çýkarmakla yetinmemekte. Ýþ kanuna aykýrý olarak görev yerleri de deðiþtirilmektedir. Baský ve mobbing has safhaya çýkmýþtýr. Yaþanan bu iþçi kýyýmýný, hak gasplarýný ve emek düþmaný politikayý þiddetle kýnýyoruz. Üyemiz emekçilerin haksýz ve hukuksuzca iþten çýkarýlmasýný asla kabul etmiyoruz ve nefretle kýnýyoruz" dedi.

Son olarak Koca, þunlarý kaydetti:

"Baðlar Belediyesi'nde para yok diye 160 arkadaþýmýz iþten çýkarýlýrken, diðer yandan 50 yeni iþçi alýmý yapýldý. Bu ne yaman çeliþkidir. Belediyenin ekonomik durumunu bahane göstererek ekmeðiyle oynadýðýnýz emekçilerin yerine hangi bütçeyle yeni personel alýmý yapýyorsunuz."