DEM'li baþkandan alçak sözler! ''Türk bayraðýný çöpe atarým''
ABONE OL

PKK'lý kadýn teröristlerin anýsýna heykel açan DEM Partili Diyarbakýr Baðlar Belediyesi'nde iþçi kýyýmý sürerken iþlerine devam eden personele de çok aðýr baskýlar yapýldýðý ortaya çýktý. Baðlar Belediyesi'nde DEM Partili Baþkan Leyla Ayaz'ýn seçilmesi sonrasý 256 çalýþan iþten çýkarýlmýþtý. Hizmet Ýþ Sendikasý Baþkaný Ercan Kahraman, bir yandan personel çýkarýlýrken bir yandan da iþe alým yapýldýðýný söyledi. Yaþadýðý baskýyý CÝMER'e bildiren bir idari personel, terör örgütü PKK yandaþý DEM'li Belediye Baþkaný Leyla Ayaz'ýn misafirleri geldiðinde fotoðraf çekilirken Türk bayraðýný kaldýrmak istediðini aktardý.

CÝMER'E ÞÝKAYET YAÐIYOR

Akþam Gazetesi'nin haberine göre, Bunun yasal olmadýðýný söylemeleri üzerine Baþkan Ayaz'ýn 'Bana kalsa çöpe atarým' dediði öðrenildi. Belediyede üniversite mezunu idari personelin bezdirme politikasý için temizlik iþlerine verildiði belirtildi.

FÝNANSÇILAR ÇÖPÇÜ OLDU

Belediye personeli, üzerlerindeki baskýyý þu sözlerle anlattý: Sürekli baský altýndayýz. 'Burasý Kürdistan, Kürtçe konuþulan her yer bizim' diyorlar. Kürtçe bilmediðim için baský yapýlýyor. Beni ve birçok üniversite mezunu muhasebe, fi nans gibi görevlerde çalýþan arkadaþlarýmýzý temizlik iþlerine verdiler.

GECELERÝ KAMERALAR KAPANIYOR

Baðlar Belediyesi'ne geceleri kim olduðu belli olmayan kiþilerin geldiðini belirten belediye personeli, "Gece makam odasýnýn giriþindeki kameralar kapatýlýyor. Çalýþma adý altýnda birçok kiþi girip çýkýyor" diyerek konunun incelenmesini istedi.

DEM PARTÝLÝLERE TERÖR SORUÞTURMASI

Ýstanbul, Ýzmir ve Antalya'da terör örgütü PKK'nýn siyasi yapýlanmasýna yönelik baþlatýlan operasyonda, aralarýnda DEM Parti yöneticilerinin de olduðu 47 kiþi hakkýnda gözaltý kararý verildi. DEM Parti'nin Ýstanbul Parti Meclisi il, ilçe yöneticilerinin de aralarýnda bulunduðu 25 þüpheliden 21'i yakalandý. Ýzmir'de ise izinsiz gösteride katýlan ve hakkýnda yakalama kararý verilen 19 þüpheliden 14'ü gözaltýna alýndý. Antalya'daki soruþturmada ise DEM Parti Döþemealtý Ýlçe Eþbaþkaný Fehmi Karakuþ'la birlikte 3 kiþi yakalandý.