DEM'li belediyelerin iþçi kýyýmýna tepkiler sürüyor: Bu adaletsizliðe ve bu haksýzlýða karþý sessiz kalmamýz mümkün deðil
ABONE OL

Hizmet-Ýþ Diyarbakýr Þube Baþkaný Ercan Kahraman, sendika üyeleri ve bazý belediyelerde iþten çýkarýlan iþçiler, Diyarbakýr Büyükþehir Belediyesi binasýnýn yanýnda kurduklarý çadýrda eylemlerine devam ediyor.

AK Parti Ýl Baþkaný Ocak, beraberindeki partililerle iþçileri ziyaret etti.

Ýþçilerle ve Hizmet-Ýþ Diyarbakýr Þube Baþkaný Kahraman ile görüþen Ocak, gazetecilere yaptýðý açýklamada, Diyarbakýr Büyükþehir Belediyesi, Sur Belediyesi ve Baðlar Belediyesinde iþten çýkarýlan iþçiler olduðunu söyledi.

YÜZLERCE KÝÞÝ ÝÞTEN ÇIKARILDI

"DEM Parti yönetimindeki belediyelerde bugüne kadar yaklaþýk 600 iþçi iþten çýkarýldý." diyen Ocak, bunun büyük bir haksýzlýk olduðunu ifade etti.

Ocak, þunlarý kaydetti:

"1 Nisan'dan bu yana emekçiler sendikal baskýlara maruz kalmakta, iþ akitleri hiçbir hukuki dayanak olmadan feshedilmektedir. Seçim meydanlarýnda iþçilerin hakkýný savunacaðýný iddia edenlerin, mazbatayý alýr almaz iþçi kardeþlerimizi iþinden, ekmeðinden etmeleri kabul edilemez bir durumdur. Bir zamanlar emekten, iþçiden, adaletten yana ses yükseltenler, þimdi ne oldu? Mazbatayý alýr almaz emekçiyi kapý dýþarý etmek, seçim meydanlarýnda verilen sözlerin unutulduðunu açýkça göstermektedir. Bu adaletsizliðe ve bu haksýzlýða karþý sessiz kalmamýz mümkün deðildir. Halkýmýzýn rýzkýyla oynayarak hiçbir yere varýlamaz. Her zaman iþçi kardeþlerimizin yanýnda olacaðýz ve bu kýyýmýn karþýsýnda dimdik duracaðýz. Bir kez daha haykýrýyoruz, iþçi kardeþlerimiz hak ettikleri saygýyý ve güvenceyi geri kazanmalýdýr. Diyarbakýrlý hemþehrilerimiz için iþ, sadece bir geçim kaynaðý deðil, ayný zamanda onur ve yaþam güvencesidir. Ýþçilerin emeði üzerinden siyaset yapmak, halkýn güvenini suistimal etmek demektir. Bu kýyým karþýsýnda sessiz kalanlar halkýn vicdanýnda mahkum olacaktýr. Hep birlikte bu haksýzlýklarýn sona ermesi için mücadele etmeye devam edeceðiz."