Denizde boðulma tehlikesi geçiren çocuk 6 günlük yaþam mücadelesini kaybetti
ABONE OL

Olay, 28 Temmuz Pazar günü Sarýyer Kýsýrkaya'da yaþandý. Ýddiaya göre, jandarma ve cankurtaranlarýn uyarmasýna raðmen Kýsýrkaya Plaj sýnýrýnýn dýþýnda denize giren Mehmet Harun Yaðmur, (15) ve arkadaþý boðulma tehlikesi geçirdi. Durumu gören çevredeki vatandaþlar cankurtaranlara haber verdi. Olay yerine gelen cankurtaranlar ilk olarak Yaðmur'un arkadaþýný ardýndan Yaðmur'u çýkardý. Ýhbar üzerine olay yerine saðlýk ve jandarma ekibi sevk edildi. Saðlýk ekibi tarafýndan ilk müdahalesi yapýlan Yaðmur, Seyrantepe Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi'ne kaldýrýldý.

6 GÜNLÜK YAÞAM MÜCADELESÝNÝ KAYBETTÝ

Yoðun bakým ünitesinde 6 gündür yaþam mücadelesi veren 15 yaþýndaki Yaðmur, tüm müdahalelere raðmen kurtarýlamadý. Hayatýný kaybeden Yaðmur'un cenazesi dün Zeytinburnu Millet Camii'nde öðle namazýný müteakip kýlýnan cenaze namazýnýn ardýndan defnedilmek üzere memleketi Þýrnak'a götürüldü.

"BU BÖLGE PLAJIN YASAK VE EN TEHLÝKELÝ BÖLGESÝ"

15 yaþýndaki Yaðmur'u denizden çýkaran Cankurtaran Yusuf Þimþek, "En tehlikeli olan bölgemiz Hamza'nýn boðulma tehlikesi geçirdiði bölge. Orada rip akýntýsý var. Sürekli boðulma vakasý orada gerçekleþiyor. O yüzden jandarma ekipleriyle beraber orada sürekli uyarý yapýyoruz denize girmeyin diye. Zaten orada 5 bayrak ve 3 tabela var. Bu bölge plajýn yasak ve en tehlikeli bölgesi. Arkadaþlarýmýz maalesef orada denize girmiþ. O bölgede bir gürültü oldu biz de hemen jetle müdahale ettik. Harun kardeþimiz de suyun içindeydi. Cankurtaran arkadaþýmýz atladý suya müdahale ettik. 2 kiþi boðulma tehlikesi geçirdi. Birini kurtardýk Harun kardeþimizi de sudan çýkarýp müdahale ettik. Ardýndan saðlýk ekipleri geldi. Harun daha çok suda kalmýþ ve su yutmuþ olabilir. Çünkü arkadaþý sudan daha hýzlý çýktý. Harun kardeþimiz biraz daha kaldý suda. O yüzden yoðun bakýmda þu an. Çocuklar sanýrým yüzme bilmiyordu. Çünkü boðulan bir kiþinin 3-4 dakika çýrpýnma süresi vardýr. Harun kardeþimiz 1 buçuk 2 dakika dayanabildi. Hemen suya kendini býraktý. Biz aldýðýmýzda suyun altýndaydý" diye konuþtu.