31 Mart Denizli yerel seçim sonuçlarında sandıkların kapanması sonrası oy sayımı tamamlandı. 2019 Yerel Seçim sonuçlarına göre, Denizli’nin yeni belediye başkanı ve ilçe belediye başkanları belli oldu. Denizli Büyükşehir Belediyesini AK Parti’nin aday gösterdiği Osman Zolan kazandı.
31 MART SEÇİMLERİ SONRASI DENİZLİ'DE KAZANAN İSİM BELLİ OLDU
Denizli'de AK Parti'nin aday gösterdiği Osman Zolan seçimlerden birinci çıktı
ADANA’DA 31 MART YEREL SEÇİMLERİ CUMHUR İTTİFAKI ADAYI
Denizli’de Belediye Başkanı Adayı Cumhur İttifakı’nın desteklediği AK Partili Osman Zolan seçimlere girecek
CUMHUR İTTİFAKI AK PARTİ DENİZLİ ADAYI OSMAN ZOLAN KİMDİR?
1964 yılında Denizli'nin Tavas İlçesi'nde doğan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilk öğrenimini Tavas-Garipköy’de, orta ve lise eğitimini ise Isparta – Gönen Öğretmen Lisesi'nde yaptı. Akademik eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlayan Başkan Zolan, Denizli Barosu’na kayıtlı olarak avukatlık yaptı.
Bu dönemde sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev yaptı. 28 Mart 2004 Yerel Seçimleri’nde Denizli Belediye Meclis üyeliğine seçilen Zolan, 2004 ile 2011 yılları arasında Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.
16 Mart 2011 tarihinde Denizli Belediye Başkanlığı görevine seçilen Zolan, 30 Mart 2014 yılında yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.
MİLLET İTTİFAKI DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR ADAYI İYİ PARTİLİ ÜMİT BAHTİYAR KİMDİR?
1967 yılında dünyaya gelen Ümit Bahtiyar, ilkokulu Sevindik'te bitirdi. Merkez Ortaokulu ve Denizli Lisesi'nden mezun olduktan sonra üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı.
2019 belediye seçimlerinde İYİ Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar ,siyasete 1992 yılında DYP Gençlik Kolları'nda başladı. DYP'nin farklı yönetim kurullarında görev aldı, Merkez ilçe Başkanlığı yaptı. 1999 yılında Belediye Meclis Üyeliği görevine seçildi. Ardından Denizli Belediye Başkan Yardımcısı oldu ve 2004 yılına kadar bu görevini sürdürdü. 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde yeniden Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi. 2009 yerel seçimlerinde MHP Denizli Belediye Başkan Adayı oldu. Bu seçimlerde yüzde 23 oranında oy aldı. 2014 yılı seçimlerinde ise MHP'den Pamukkale ilçesi Belediye Başkan Adayı oldu. Milletvekili adaylıkları da bulunan Ümit Bahtiyar, Bakış Açısı adlı TV Programının yapımcısı ve sunucusu Nurcihan Bahtiyar ile evlidir.
2014 YEREL SEÇİMLERİNDE HANGİ PARTİ NE KADAR OY KAZANDI?
2014 yılı yerel seçim sonuçları, 31 Mart 2019’da sandık başına gidecek olan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Yerel seçimlerde hangi partinin ne kadar oy aldığı merak ediliyor. Son yapılan seçimin kesin sonuçları Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven tarafından açıklanmıştı. Büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde AK Parti oyların yüzde 45,54'ünü alarak birinci parti oldu. Seçime 26 siyasi partinin katıldığını hatırlatan Güven, 30 büyükşehir, 51 il belediye, 961 ilçe, 390 belde belediye başkanlığı, 20 bin 500 belediye meclis üyeliği, bin 251 il genel meclisi üyeliği 49 bin 707 muhtarlık ve ihtiyar heyeti meclisi üyeliği için seçim yapıldığını açıklamıştı. İşte 2014 yılı yerel seçim sonuçları. 30 Mart yerel seçimlerinin kesin sonuçları açıklandı. Büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde AK Parti oyların yüzde 45,54'ünü alarak birinci parti oldu.
2014 ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE SEÇİM SONUÇLARI
2014 Yerel seçim sonuçlarında AK Partili Osman Zolan yüzde 45,20 oy oranıyla Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.