Deprem için Kahramanmaraþ'a gelen Sýrplar: Böyle bir þey görmedik
ABONE OL

Kahramanmaraþ merkezli depremlerin yaþandýðý afet bölgesindeki çalýþmalara destek veren Bosna Hersek ve Sýrbistan arama kurtarma ekipleri, Ýstanbul Havalimaný'ndan ülkelerine uðurlandý.

Deprem bölgelerinden biri olan Hatay'da çalýþmalarýný tamamlayan 10 kiþilik Boþnak ekip, havalimanýnda bilet ve pasaport iþlemlerini gerçekleþtirdi. Ekiptekiler, Dýþiþleri Bakanlýðý ve Ýstanbul Havalimaný iþletmecisi ÝGA'nýn yetkililerince alkýþlarla karþýlandý.

Bosna Hersek ordusunda görevli ekibin lideri Yarbay Miralim Canic, basýn mensuplarýna yaptýðý açýklamada, Hatay Antakya'da ÝHH ekipleri ile birlikte arama kurtarma operasyonlarýnda çalýþtýklarýný söyledi.

Çalýþmalarý sýrasýnda hiç kimseyi canlý çýkaramadýklarýný belirten Canic, "Birkaç cenaze çýkardýk. Orada olanlarý anlatmak çok zor. Orada gördüklerimizi ifade edemiyoruz. Allah sizlere yardým etsin." dedi.

"DAHA ÖNCE BÖYLE BÝR FELAKET HÝÇ GÖRMEDÝK"

Sýrbistanlý arama kurtarma derneðinin baþkaný Dragan Bjelic ise 5 kiþilik ekiple 7 gün boyunca Kahramanmaraþ'ta çalýþtýklarýný söyledi.

Bölgede AKUT ve Brezilya'dan gelen ekiple beraber hareket ettiklerini dile getiren Bjelic, þunlarý kaydetti:

"Bizler bu tür arama kurtarma iþleri için doðduk diyebiliriz ancak daha önce böyle bir felaket hiç görmedik. Deprem bölgesinde çok güçlü bir uluslararasý dayanýþma olduðunu ve Türklere yoðun bir sevgi olduðunu gördüm. Ayný zamanda bölgede yoðun bir hüzün olduðunu da gördüm. Bölgedeki insanlar bizlere karþý çok iyi davrandý, minnet dolulardý. Saðlýk ekibimiz yaralý bir çocuðu hastaneye ulaþtýrdý. Bunu asla unutamayacaðým."

Ýstanbul Havalimaný Dýþ Hatlar Gidiþ Terminali'nde bulunan "ÝGA Lounge"de aðýrlanan ekipler, Türk Hava Yollarýna (THY) ait uçaklarla ülkelerine hareket etti.