Deprem mezarlýðýnda gözyaþlarý içinde hüzünlü bayram
ABONE OL
Kahramanmaraþ merkezli depremlerde Hatay'da 25 bine yakýn insan vefat etmiþti. Depremde vefat eden vatandaþlar için Antakya ilçesi Narlýca Mahallesi'nde deprem mezarlýðý kurulmuþtu.

Her bayram olduðu gibi bu bayram da depremde yakýnlarýný kaybeden vatandaþlar, sabahýn erken saatlerinden itibaren ziyaret için deprem mezarlýðýna geldiler.

Mezarlarý sulayarak göz yaþlarý içerisinde dua eden depremzede vatandaþlar, yürekleri burktu. Hatay Büyükþehir Belediyesi de mezarlýðý bayraklarla donatarak, ziyaret gerçekleþtiren vatandaþlara dikmeleri için çiçek daðýttý.

Afetzede vatandaþlar, bayram boyunca mezarlýklara ulaþýmlarýný Hatay Büyükþehir Belediyesi tarafýndan tahsis edilen ücretsiz servis araçlarýyla saðlayabilecekler.

"BÝZE BAYRAM GELMEDÝ, BENÝM BÝR OÐLUM VARDI ONU VE TORUNLARIMI KAYBETTÝM"

Asrýn felaketinde vefat eden evladýnýn ve torunlarýnýn mezarýný ziyarete gelen Kader Ayvas, "Bize bayram gelmedi, benim bir oðlum vardý onu ve torunlarýmý kaybettim. Ben kayboldum, onlar ölmedi biz öldük. Tarifi yok, sözün bittiði yerdeyiz. Zor bir bayram, burada durmak bile istemiyorum. 5 çocuðumu kaybettim" dedi.

Deprem sonrasý bayramlarýn buruk geçtiðini ifade eden Özkan Seyyar, "Bize bayram yok, adý bayram. Bizim bayramýmýz depremden sonra bitti. Burada 3 yeðenim ve babamýn mezarý var. Yakýn dereceden 6 vefatýmýz var depremde" ifadelerini kullandý.

  • deprem mezarlýðý
  • afet
  • Hatay