Depremzedeye büyük ayýp! Sýfýr diye ikinci el protez bacak sattýlar
ABONE OL

Kahramanmaraþ merkezli depremlerden en çok etkilenen Hatay'da 25 bine yakýn insan vefat ederken binlerce bina yerle bir oldu. Asrýn felaketi olarak bilinen depreme Ýskenderun ilçesinde yakalanan Senem Ece Mazý; 41 yaþýndaki eþi Doðan Mazý'yý, 5 yaþýndaki kýzý Derin Mazý'yý ve 72 yaþýndaki kayýnvalidesi Naz Mazý'yý birlikte yaþadýklarý evin enkazýnda kaybetti. Ayný binanýn enkazýndan kendisi de 7 saat sonra kurtarýlan Mazý'nýn sað ayaðý ampüte edildi ve sað kolunu kullanamaz hale geldi. Tedavi sürecinin ardýndan saðlýðýna kavuþan kadýnýn ampüte edilen bacaðýnýn yerine de hayýrsever bir vatandaþýn desteðiyle 650 bin TL'ye protez bacak takýldý. Hastanede tanýþtýðý ve kendilerini medikal þirketi personeli olarak tanýtan þahýslardan 650 bin TL bedelle aldýðý protez bacakla ilgili gerçeðiyse protezin zarar görmesi ve tamire göndermek istemesiyle yaþadý. Hayata tutunmasýnda kendisine yoldaþlýk yapan ve deprem sonrasý sað kolu ampüte olan kýzýyla yaþam mücadelesi veren Mazý, protezin kendisine ikinci el olarak sýfýr fiyatýna satýldýðýný medikal þirketi yetkililerinden öðrendiðini iddia ederek uðradýðý haksýzlýðý ispatlamak için mücadele edeceðini dile getirdi.

"BEN DE BÝR YIL BÝLE KULLANMADIÐIM PROTEZÝN NEDEN GARANTÝSÝ YOK DÝYE ARAÞTIRMAYA BAÞLARKEN ÝKÝNCÝ EL OLDUÐUNU ÖÐRENDÝM"

Enkaz altýnda 7 saat kalan ve sað bacaðýný kaybeden depremzede Mazý, "6 Þubat depreminde 7 saat sonra enkazdan çýkarýldým. Enkazdan çýktýðýmda ayaðýmý orada kaybettim ve kolumda iki parça çýkmýþtý. Ýleriki zamanda çok uzun bir hastane sürecim oldu. Depreme eþimi, 5 yaþýndaki kýzýmý ve evimde misafir olan kayýnvalidemi kaybettim. Bu protezi aldýðým insanlarla hastanede karþýlaþtýk. Bana yardýmcý olacaklarýný düþünüyordum ve o zamanda fiyat araþtýrmasý yapýyorduk. En uygun fiyatý veren yer burasýydý. Biz o yüzden buraya baþvuru yaptýk ve konuþtuk. Protez takýlýyken düþtüm ve bu yüzden bozuldu. Bozulduðundan dolayý aldýðým yeri aradým ama ulaþamadým. Ben de bir yýl bile kullanmadýðým protezin neden garantisi yok diye araþtýrmaya baþlarken ikinci el olduðunu öðrendim" dedi.

"BANA 80-90 BÝN TL'YE ALDIKLARI PROTEZÝ 650 BÝN LÝRAYA SATTILAR"

Piyasa deðeri yaklaþýk 90 bin TL olan protezin kendisine sýfýr fiyatýna 650 bin TL'ye satýldýðýný iddia eden Mazý, "Baðýþçýmý öncesinde aradým ve garantisi olmadýðýný söyledi bana. Nedenini araþtýrdýðýmda bana, 'Düþtüðünüz için garanti kapsamýna girmez' dediler. Onlar bana sonra da, '2015 yýlýnda bu protezin bir kiþi tarafýndan kullanýlmýþ ve kullanýldýðýndan dolayý bu protezin garantisi bitmiþ' dendi. Ayrýca 2015 yýlýnda da üretimden kaldýrýldýðý için bu kadar zorluk çekiyorsunuz' dediler bana. Bana 80-90 bin TL'ye aldýðý bir protezi 650 bin liraya satmýþ oldu. Ýmza atamadýðým için hiçbir þeyi ispatlayamayacaðýmý düþündükleri için onlar da buna güveniyorlar sanýrým ama baðýþçýmýn gönderdiði parada; adýmýn, soyadýmýn ve protez paramýn olduðu görünüyor. Ben de buradan yola çýkarak bir þekilde bir þeyleri baþarabilmeye çalýþýyorum. Çünkü benim kýzýmýn da kolu ampüte olduðu için ilerleyen zamanlarda kýzým için de böyle protezler almak zorunda kalacaðým" ifadelerini kullandý.