Devlet Denetleme Kurulu Baþkanlýðýna Salih Tanrýkulu atandý
ABONE OL

Karara göre, 3 sayýlý Cumhurbaþkanlýðý Kararnamesinin 2, 3 ve 4'üncü maddeleri ile 5 sayýlý Cumhurbaþkanlýðý Kararnamesinin 10'uncu maddesi gereðince Devlet Denetleme Kurulu Baþkaný Yunus Arýncý görevden alýndý. Bu suretle boþalan Devlet Denetleme Kurulu Baþkanlýðýna Kurul Üyesi Salih Tanrýkulu atandý.

MESLEKÝ KARÝYERÝ BAÞBAKANLIKTA BAÞLADI

Ankara'da 1974'te dünyaya gelen Salih Tanrýkulu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1996'da mezun oldu, ardýndan ABD'de Illinois Üniversitesinde Ekonomi dalýnda yüksek lisans derecesi aldý.

1997'de Baþbakanlýk Uzman Yardýmcýsý olarak kamu görevine baþlayan Tanrýkulu, 1998'den itibaren Maliye Bakanlýðýnda Gelirler Kontrolörü, Gelir Ýdaresi Grup Baþkaný, Vergi Baþmüfettiþi, Vergi Denetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý görevlerinde bulundu.

Mesleki faaliyetleri kapsamýnda OECD ve AB Fiscalis çalýþma gruplarýnda ülkeyi temsil eden Tanrýkulu, 2013 - 2015 yýllarýnda Avrupa Birliði Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliði (Brüksel) Maliye Müþaviri ve NATO Denetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptý.

2015'de Cumhurbaþkanlýðý DDK Üyeliðine atanan Tanrýkulu, 2017'den Ocak 2023'e kadar Olaðanüstü Hal Ýþlemleri Ýnceleme Komisyonu Baþkanlýðý görevini yerine getirdi.

Kasým 2023'ten bu yana DDK Baþkan Vekili olarak görev yapan Salih Tanrýkulu, Ýngilizce ve Fransýzca biliyor.

Tanrýkulu, evli ve üç çocuk babasý.