Dilan Polat soruþturmasýnda yeni geliþme
ABONE OL

Anadolu Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnca, Engin Polat ve Dilan Polat'ýn aralarýnda olduðu þüpheliler hakkýnda "Suç Gelirlerinin Aklanmasýnýn Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diðer Spor Müsabakalarýnda Bahis ve Þans Oyunlarý Düzenlenmesi kanunlarýna muhalefet" suçlarýndan baþlatýlan soruþturma sürüyor.

Soruþturma kapsamýnda Engin Polat'ýn akrabasý ve muhasebecisi Gökay Bekar gözaltýna alýnarak Anadolu Adliyesine getirildi.

Savcýlýktaki iþlemlerinin ardýndan tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliðine sevk edilen Bekar, tutuklandý. Böylece soruþturma kapsamýnda tutuklananlarýn sayýsý 16'ya çýktý.

- OPERASYON

Ýstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasým'da düzenlenen operasyonda ve devamýnda baþka tarihlerde yapýlan operasyonlarda Dilan Polat ile eþi Engin Polat'ýn da aralarýnda bulunduðu 24 þüpheli gözaltýna alýnmýþtý.

Soruþturma kapsamýnda daha önce þirketlerinde yapýlan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulan Polat çiftinin de yer aldýðý þüphelilerle ilgili Mali Suçlarý Araþtýrma Kurulunca (MASAK) ön inceleme raporu hazýrlanmýþ, raporda tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait þirketlere sözde ticaret karþýlýðýnda sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para giriþi olduðu belirlenmiþti.

Paranýn yine aile bireylerine ait þirketler arasýnda transfer edildiði, son aþamada ise Engin Polat'ýn sahibi olduðu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayýda araç alýndýðýnýn tespitinin ardýndan Ýstanbul Mali Suçlarla Mücadele Þube Müdürlüðü ekipleri, þüphelilerin kimliklerini belirlemiþ, Ýstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kýrklareli ve Manisa'da 43 adrese eþ zamanlý operasyon düzenlemiþti.

Soruþturma kapsamýnda çalýþmalarýný sürdüren ekipler, Dilan ve Engin Polat'a ait bir medikal þirketin Ankara'da baþka bir firmaya isim hakkýný verdiðini, bu firmanýn hesabýndaki 1 milyon 800 bin liranýn da ortaklarýn kiþisel hesaplarýna aktarýlmaya çalýþýldýðýný tespit etmiþti.

Dilan Polat, Engin Polat ve Sýla Doðu'nun da aralarýnda bulunduðu þüphelilerden 15'i tutuklanmýþ, 10'u ise adli kontrol þartýyla serbest býrakýlmýþtý.

Hakimlik 27 þirkete ise kayyum atanmasýna hükmetmiþti.