'Din Görevlileri Arasý Hafýzlýk Yarýþmasý Türkiye Finali' Siirt'te gerçekleþtirildi
ABONE OL

Ýl Müftülüðü ev sahipliðinde, Diyanet Ýþleri Baþkanlýðý tarafýndan Camiler ve Din Görevlileri Haftasý etkinlikleri kapsamýnda Hacý Fethi Serin Camisi'nde düzenlenen finale bölgelerinde birinci olan 10 hafýz katýldý.

Vali Kemal Kýzýlkaya yaptýðý konuþmada, Siirt'te hafýzlarý aðýrlamaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduklarýný belirterek, kendilerine Kur'an ziyafeti sunan hafýzlara teþekkür etti.

Böyle güzel bir organizasyonu Siirt'te gerçekleþtiren Diyanet Ýþleri Baþkanlýðý ve Ýl Müftülüðüne de teþekkür eden Kýzýlkaya, "Önümüzdeki sene de uluslararasý hafýzlýk yarýþmasýna Siirtliler olarak ev sahipliði yapmaktan büyük bir mutluluk duyacaðýmýzý ifade etmek istiyorum." dedi.

Diyanet Ýþleri Baþkanlýðý Mushaflarý Ýnceleme ve Kýraat Kurulu Baþkaný Hafýz Osman Þahin de yarýþma hakkýnda bilgi verdi.

Þahin, bölgelerinde birinci olan 10 hafýzýn Türkiye finaline katýlmaya hak kazandýðýný kaydederek, din görevlilerine baþarý diledi.

Ýl Müftüsü Þakir Pinal da bu organizasyona katký sunan herkese teþekkür etti.

Jürinin deðerlendirmesi sonucu yarýþmaya Kahramanmaraþ'tan katýlan Ubeydullah Kýrlar birinci, Trabzon'dan katýlan Yusuf Yýlmaz ikinci, Yalova'dan katýlan Hakan Tuparlak ise üçüncü oldu.

Yarýþma sonunda dereceye giren din görevlilerine ödülleri protokol mensuplarýnca verildi.

Programa, eski TBMM Baþkaný Bülent Arýnç, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, AK Parti Ýl Baþkaný Bahri Caner Özturan, kurul üyeleri ve vatandaþlar katýldý.