Diþ aðrýsý ölüme sürükledi
ABONE OL
1 çocuk annesi kadýnýn, diþ hekimi tarafýndan verilen antibiyotik iðneleri vurdurmak için gittiði özel saðlýk kabinindeki hemþire, DHA muhabirine telefonda yaptýðý açýklamada, Balta'nýn iðne haricinde çok sayýda aðrý kesici hap içtiðini söyleyip, "Kendisini 'Aðrý kesici þokuna girebilirsin' diye uyardýk. Diþ doktorunu aradýk, kendisi herhangi bir müdahalede bulunmamamýzý söyledi. Hiçbir iþlem yapmadan hastaneye yönlendirdik" dedi.

AÞIRI DOZ AÐRI KESÝCÝ HAPTAN MI ÖLDÜ?

Olay, saat 01.00 sýralarýnda merkez Osmangazi ilçesi Soðanlý Mahallesi'nde meydana geldi. Bir süredir diþi aðrýyan Enda Balta, yaklaþýk 3 gün önce bir diþ kliniðine baþvurdu. Burada kendisine ilaç verilen Balta, aðrýlarý geçmeyince merkez Nilüfer ilçesinde bulunan bir diþ hastanesine gitti. Balta, yapýlan tedavinin ardýndan evine dönerken, yakýnlarý verilen ilaçlarý almak için eczaneye gitti. Ýlaçlarýný alan yakýnlarý eve geldiklerinde Enda Balta'yý hareketsiz þekilde yataðýnda buldu. Ýhbar üzerine gelen saðlýk ekipleri Balta'nýn hayatýný kaybettiðini belirledi. Belediye tabibinin þüpheli ölüm vermesi üzerine Enda Balta'nýn cenazesi otopsi yapýlmak üzere Bursa Adli Týp Kurumu'nun morguna kaldýrýldý.

DÝÞÝNDEKÝ APSE ÝÇÝN ANTÝBÝYOTÝK ÝÐNE VERÝLMÝÞ

Kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi sonucu beklenen Balta'nýn, bayram sonrasý Soðanlý Mahallesi Kanalboyu Caddesi'ndeki özel bir diþ kliniðine gittiði öðrenildi. Ýddiaya göre Balta'ya burada, diþindeki apse nedeniyle muayene olduðu diþ hekimi tarafýndan tedavi için antibiyotik iðne verildi. Balta, 600 miligramlýk ampulleri, yine ayný mahalledeki özel bir saðlýk kabininde 12 saat arayla vurdurmaya baþladý. Dün sabah saat 09.00'da iðnesini vurdurmak için saðlýk kabinine giden Balta, eve döndüðünde yine iddiaya göre aðrýsý geçmeyince çeþitli aðrý kesici haplarý içerek, saat 14.00 sýralarýnda bir kez daha saðlýk kabinine gitti. DHA muhabirinin telefonda konuþtuðu saðlýk kabinindeki görevli hemþire, Enda Balta'nýn iðne vurulduktan sonra gittiði evinde çeþitli aðrý kesici haplar içmesine raðmen aðrýsý dinmeyince tekrar saðlýk kabinine geldiðini belirtti.

'CERRAH MÜDAHALESÝ GEREKÝYORDU'

Enda Balta'yý hiçbir müdahale yapmadan, hastaneye yönlendirdiklerini söyleyen hemþire, "Aðzýnda þiddetli þekilde ödem vardý. Kendisi yoðun bir þekilde aðrý kesici hap almýþ. Evde ne varsa içmiþ, aðrýsý olduðu için bizden hala aðrý kesici ilaç vermemizi istedi. Kendisini 'Aðrý kesici þokuna girebilirsin' diye uyardýk. Diþ doktorunu aradýk, kendisi herhangi bir müdahalede bulunmamamýzý söyledi. Durum diþ hekimlikten çýkmýþtý, hasta problemliydi ve cerrah müdahalesi gerekiyordu. Normal bir diþ hekimi müdahale etse sorun yaþardý. Hiçbir iþlem yapmadan hastaneye yönlendirdik" dedi.

AÝLE OTOPSÝ RAPORUNU BEKLÝYOR

Bursa Adli Týp Kurumu'ndaki incelemenin ardýndan, yakýnlarý tarafýndan teslim alýnan 1 çocuk annesi kadýnýn cansýz bedeni, Soðanlý Mahallesi'ndeki Yavuz Sultan Selim Camisi'nde kýlýnacak cenaze namazýnýn ardýndan Soðanlý Mezarlýðý'nda topraða verilecek. Öte yandan Enda Balta'nýn ailesi, otopsi raporunun sonucunu bekleyerek, kesin ölüm nedeninin belirlenmesinin ardýndan ihmal söz konuysa þikayette bulunacaklarýný belirtti.