Türkiye'den Ýsrail'e tepki: Netanyahu hükümeti yargýda hesap verecek!
ABONE OL

Bakanlýk, Ýsrail Dýþiþleri Bakaný Katz'ýn sosyal medya paylaþýmý hakkýnda yazýlý açýklama yaptý.

Açýklamada, Ýsrail Dýþiþleri Bakaný Katz'ýn, Ýsrail'in Filistinlilere karþý iþlediði suçlarý "bir dizi yalan, iftira ve saygýsýzlýðýn" arkasýna gizlemeye çalýþtýðý vurgulandý.

NETANYAHU HÜKÜMETÝ ÜYELERÝ ÝÞLEDÝKLERÝ SUÇLARIN HESABINI VERECEK!

Ýsrail'in, Türkiye'yi ve Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ý hedef alan "kirli propaganda faaliyetleri ve psikolojik harekat giriþimlerinin" sonuçsuz kalacaðý kaydedilen açýklamada, "Ýktidarda kalmak amacýyla Gazze'de 40 bine yakýn Filistinliyi öldüren ve bölgesel bir savaþ baþlatmak isteyen (Ýsrail Baþbakaný Binyamin) Netanyahu hükümetinin üyeleri, uluslararasý mahkemelerde yargýlanacak ve iþledikleri suçlarýn hesabýný vereceklerdir. Türkiye, Filistin halkýnýn adalet ve barýþ içinde yaþama hakkýný savunmaya ve gerçekleri söylemeye devam edecektir." ifadelerine yer verildi.

Ýsrail Dýþiþleri Bakaný Katz, sosyal medya hesabýnda, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ý hedef alan iftira ve hakaret içeren bir paylaþým yapmýþtý.

AK PARTÝ SÖZCÜSÜ ÇELÝK: NETANYAHU'NUN KABÝNESÝ, 21. YÜZYILIN KATLÝAM ÞEBEKESÝDÝR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Ýsrailli bakanýn küstah açýklamalarýna sert tepki gösterdi.

Çelik paylaþýmýnda þu ifadeleri kullandý:

Ýsrail'de Netanyahu'nun kabinesi, 21. yüzyýlýn soykýrýmcý katliam þebekesidir. Bu þebeke de ayný tüm soykýrým suçlularý gibi katliamlarýný sürdürebilmek için bir yalan makinasý gibi hareket ediyor.

Ýsrail Dýþiþleri Bakaný'nýn Cumhurbaþkanýmýzý hedef alan yalanlarý da tarih boyunca görülen soykýrýmcý faþistlerin yöntemleriyle ayný. Ortadoðu ve dünya barýþý için bir tehdit olan bu katliam þebekesi, er ya da geç yargýlanacaktýr.

Cumhurbaþkanýmýzýn ifade ettiði hakikatler, insanlýk için deðer olmaya devam edecektir. Ýsrail Dýþiþleri Bakanýnýn Cumhurbaþkanýmýz hakkýndaki yalanlarý, bir faþistin hakikate saldýrýsýndan ibarettir.