Lübnan'dan uçakla tahliye için ön baþvuru toplanacak
ABONE OL

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliði, X sosyal medya hesabýndan Lübnan'dan ayrýlmak isteyen Türk vatandaþlarýnýn deniz yoluyla tahliyelerine iliþkin yazýlý açýklama yaptý.

Lübnan'dan ayrýlmak isteyen Türk vatandaþlarýnýn deniz yoluyla tahliyesine baþlandýðý belirtilen açýklamada, "Hava yoluyla ülkemize intikal etmek isteyen vatandaþlarýmýz için Beyrut-Ýstanbul Havalimaný ve/veya Beyrut-Çukurova Havalimaný güzergahlarýnda ücreti mukabil, sýnýrlý sayýda uçak seferi düzenlenmesi için hazýrlýk yapýlmaktadýr." ifadesi yer aldý.

Açýklamada, Türkiye'ye hava yoluyla intikal etmek isteyen vatandaþlarýn ön kayýt baþvurularýný, 24 saat görev yapan Konsolosluk Çaðrý Merkezi (+90 312 292 29 29) aracýlýðýyla yapmalarýnýn mümkün olduðu belirtildi.

Ayrýca açýklamada, uçuþlarýn ne zaman ve hangi güzergahta yapýlacaðý gibi detaylarýn kayýt yaptýran vatandaþlarla bilahare paylaþýlacaðý bildirildi.

Dýþiþleri kaynaklarýndan edinilen bilgiye göre, uçak için ön baþvurularýn toplanmasýnýn ardýndan belli bir ücret karþýlýðý bu uçuþlara katýlmak isteyen yeterli sayýda baþvuru olursa tarih, güzergah ve uçuþ sayýsý saptanacak.

Lübnan'dan ayrýlmak isteyen vatandaþlarýn dönüþlerini kolaylaþtýrmak amaçlý düzenlenecek tarifesiz uçak seferleriyle deniz yoluyla tahliyeye bir alternatif sunulacak ve gerekmesi halinde ayrýca yeni gemiler de gönderilecek.

Bugün Lübnan'dan deniz yoluyla tahliye edilecek 1900 civarý yolcu, iki gemiyle Türkiye'ye doðru yola çýkacak.