Oktay, Meclis'te, Konsolosluk, Parlamento ve Yurtdýþýndaki Ýranlýlar Ýþlerinden Sorumlu Ýran Dýþiþleri Bakan Yardýmcýsý Vahid Celalzade ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Ýran ve Türkiye'nin kadim dostluk ve komþuluk iliþkisine sahip olduðunu belirten Oktay, bölgede belirsizliklerin hakim olduðu dönemden geçtiklerini söyledi.
Ýsrail'in katliamlarý konusunda farkýndalýk oluþturmak ve soykýrýmý durdurmak için bütün çabayý gösterdiklerini dile getiren Oktay, þöyle devam etti:
"Terörle mücadele konusu son derece önemli. Türkiye'ye tehdit unsuru olan PKK ve YPG. Ýran'daki PJAK da farklý deðil, benzer yapýlar. Çok ciddi mücadelemiz devam ediyor. Ýran'la bu konuda iliþkilerin iki komþu ülkeye yaraþýr þekilde çok daha somut boyutta, tüm alanlarda yani Suriye, Ýran, Irak ve Türkiye de dahil yakýn bir iþbirliði içerisinde ilerlemesini arzu ediyoruz. Bu örgütlerin baktýðýmýzda aslýnda arkalarýnda kimin olduðunu biliyoruz. Bunun da aslýnda 'Kürt halkýnýn haklarý' olayý ile uzaktan yakýndan alakasý yok. Ýsrail'in bölgedeki taþeron yapýlarý olduðunu ve sonuçta hedefine yaklaþmada kullandýðý aparatlar olduðunu görüyoruz. Dolayýsýyla burada samimi bir iþbirliðinin geliþtirilmesinin ve uygulanmasýnýn çok önemli olduðunu düþünüyoruz.
Bir diðer konu da ekonomik aslýnda. Ýran'a belki biraz daha anlatmamýz gereken bir konu. Zengezur Koridoru'nun sadece Nahçivan ve Azerbaycan'a deðil, Ýran'a da çok ciddi katkýlarý olacaðýný düþünüyoruz. Ýran'ýn aleyhine olan bir proje olarak asla düþünülemez. Biz de Ýran'ýn aleyhine olan bir projenin arkasýnda olmayýz. Bence Zengezur Koridoru'na Ýran'ýn daha pozitif ve farklý yaklaþmasýný, iki kadim komþu olarak bölgenin kalkýnmasý, barýþ ve refahýna iliþkin de ciddi katma deðer saðlayacaðýný düþünüyorum."
Celalzade ise Oktay'ýn kabulünden memnuniyet duyduklarýný belirtti.