Diyanet Ýþleri Baþkaný Erbaþ: Cenabýhak bütün müminlerin, bütün Müslümanlarýn birlik, beraberlik içerisinde olmasýný emrediyor
ABONE OL

Erbaþ, 33 eðitim merkezinde þimdiye kadar binlerce mezun verildiðini, þimdi de binin üzerinde sadece dini yüksek ihtisas merkezlerinde eðitim alan öðrencinin olduðunu anlattý.

Erbaþ, "Ayrýca 2 bin 114 kadar din görevlisi adayý hocamýz var. Hizmet içi eðitimlerle birlikte hakikaten Diyanet Akademisi'nin ne kadar fonksiyonel bir hale geldiðini ve baþta ülkemiz için, teþkilatýmýz için ve Ýslam alemi için önemli bir merkeze oturduðunu buradan özellikle ifade etmek isterim." dedi.

Bugünün çok önemli olduðunu vurgulayan Erbaþ, Diyanet Akademisi'nin dini yüksek ihtisas merkezlerindeki eðitimlerin, ara verilen din görevlilerinin yeniden eðitimi ve Rize, Ankara, Ýstanbul ve Bursa'daki Kur'an eðitim merkezlerinin açýlarak eðitime baþladýðý gün olduðuna iþaret etti.

100 BÝN HEDEFÝ

Ayrýca bugünün 4-6 yaþ ve 7-10 yaþ Kur'an kurslarýnýn eðitime baþlama günü olduðuna da dikkati çeken Erbaþ, þöyle devam etti:

"Sadece geçen yýl 250 bin kadar çocuðumuz 4-6 yaþ grubu Kur'an kurslarýna devam etti. 40 bine yakýn da 7-10 yaþ arasý çocuðumuz Kur'an kurslarýna devam etti. Bu sene müftülerimizden aldýðým sözle 7-10 yaþý 100 bine çýkarma hedefimiz var. 4-6 yaþý da daha fazla yukarýlara çýkarma hedefimiz var. Buradan çocuklarýmýza baþarýlar diliyorum. Hocalarýmýza, onlarýn hocalarýna, müftülerimize, yöneticilerimize Allah'tan muvaffakiyetler diliyorum."

"BERABERLÝÐÝ BÝZÝM SAÐLAMAMIZ GEREKÝYOR"

Diyanet Ýþleri Baþkaný Erbaþ, 20 milyon öðrencinin bugün okula baþlayacaðýný hatýrlattý.

Milli Eðitim Bakanlýðýnca bugün okullarda "Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunmasý" konulu ilk dersin verileceðini anýmsatan Erbaþ, hem Diyanet Ýþleri Baþkanlýðýnda hem Kur'an kurslarýnda hem de Diyanet Akademisi'nin bütün merkezlerindeki öðrenciler için "Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunmasý" ruhunu daha da ileriye taþýyacak çalýþmalar yapýlmasý gerektiðini ifade etti.

"Çanakkale'den Gazze'ye" ifadesinde büyük bir mesajýn olduðunu dile getiren Erbaþ, þöyle konuþtu:

"Bu mesaj bizim kardeþlerimize sahip çýkmamýz gerektiðini anlatýyor. Orada masum yavrularýn, bebeklerin, çocuklarýn ve kadýnlarýn, canilerin, zalimlerin, bombardýmaný altýnda nasýl can verdiðine bir dikkat çekmek var ve bütün Müslümanlarýn Gazze'ye sahip çýkmasý, Filistin'e sahip çýkmasý gerektiði mesajý var. Bu mesajla bizim gençlerimizi, çocuklarýmýzý yetiþtirmemiz lazým. Onun için ben de buradan tüm öðretmenlerimize, Kur'an kursu öðreticilerimize sesleniyorum. Talebenizin yaþý kaç olursa olsun, çocuklarýmýzý, insanýmýzý bu bilinçle, bu þuurla yetiþtirmemiz lazým. Cenabýhak bütün müminlerin, bütün Müslümanlarýn birlik, beraberlik içerisinde olmasýný emrediyor. Bu emri ülkemiz içerisinde bütün Müslümanlar, bütün yaþayanlar ve tüm Müslüman alemi olarak bu birliði, beraberliði bizim saðlamamýz gerekiyor."

ÝHTÝSAS EÐÝTÝM MERKEZLERÝ

Erbaþ, Baþkanlýðýn dini alanda yükseköðretim düzeyinde faaliyet gösteren kurumlarýn henüz yaygýnlaþmadýðý bir dönemde bu boþluðu doldurmak üzere ihtisas eðitim merkezlerini hayata geçirdiðini belirtti.

Diyanet Akademisi'nin 10 yýlý aþkýn bir çalýþmanýn sonucu olduðunu, akademinin eðitim öðretim hizmetlerini daha ileri bir noktaya taþýyacaðýný anlatan Erbaþ, þu ifadeleri kullandý:

"Diyanet Akademisi sayesinde hizmet öncesi eðitimlerle hocalarýmýz daha donanýmlý þekilde göreve baþlayacak. Hizmet içi ve ihtisas eðitimlerimiz daha güçlü ve daha kapsamlý hale gelecektir. Ýlk dönem mezunlarýmýzý din görevlisi adaylarý olarak verdik. Þimdi ikinci dönem hocalarýmýz, eðitimlerini alýyorlar. Onlarýn özellikle göreve baþlamadan önce mesleðe hazýrlýk yaparak, meslek öncesi ihtiyaçlarýný tamamlayarak göreve baþlamýþ olmasý bizim için çok önemli. Alandan almýþ olduðumuz dönüþler de bizi oldukça memnun etmektedir. Bu yýl ilk defa 397 yeni arkadaþýmýz eðitime baþlamakta. Bunlarýn 53'ü kadýn, 38'i UÝP (Uluslararasý Ýlahiyat Programý) ve yabancý uyruklu öðrencilerimiz var. Bu arkadaþlarýmýzý da ben özellikle tebrik ediyorum."

Bugün Diyanet Akademisi bünyesinde hizmet üreten yüksek ihtisas merkezlerinin, Baþkanlýðýn kuruluþ vizyonunu gerçekleþtirecek nitelikli kadrolar yetiþtirmek adýna hizmet veren saygýn ve mümtaz kurumlardan olduðuna vurgu yapan Erbaþ, burada alýnan eðitimin ana hedefinin, dinin temel kaynaklarýný referans alarak merhamet, adalet ve güzel ahlak ekseninde ilim, irfan, hikmete dayalý bir toplum inþa etmenin medeniyetteki kodlarýný tanýmak olduðunu ifade etti.

Erbaþ, "Bu meyanda ihtisas eðitiminin Ýslami ilimler geleneðiyle saðlýklý, nitelikli bir iletiþim kurmak, derinlikli ilmi çalýþmalara rehberlik etmek, kaynaklara doðrudan ulaþarak Ýslam dinini doðru anlamak ve hiçbir kesimini dýþlamadan bütün toplumu aydýnlatarak insanýmýzý geleceðe taþýmak gibi önemli bir sorumluluðu bulunmaktadýr." dedi.