Diyanet Ýþleri Baþkaný Erbaþ: Gazze, Filistin, Kudüs sadece Filistinlilerin meselesi deðildir
ABONE OL

Diyanet Ýþleri Baþkaný Ali Erbaþ, baþkanlýk binasýnda düzenlenen 'Özgür Kudüs' resim sergisinin açýlýþýný gerçekleþtirdi. Sergiyi gezerek resimleri inceleyen Erbaþ, daha sonra konferans salonuna geçti.

"ÝNSANLIK ADINA NE ACI"

Burada konuþan Erbaþ, Müslümanlarýn daðýlmasý nedeniyle Ýslam coðrafyasýnýn son birkaç asýrdýr ardý arkasý kesilmez iþgallere, savaþlara, katliamlara ve soykýrýmlara sahne olduðunu belirterek, "Kör ve saðýr olan dünyanýn, insanlýðýn gözü önünde hemen þurada burnumuzun dibinde Filistin'de, Gazze'de binlerce, on binlerce masum bebek, kadýn; zalim, iþgalci siyonistlerin bombardýmaný altýnda can vermektedir, þehit olmaktadýr. Ýnsanlýk adýna ne acý. Utanç verici. Bu soykýrýmý görüp de insanlýðýndan utanmayanlar artýk onlar için diyecek bir þey yok. Ama biz yine de hala insan olduðunu kabul edenlere seslenmeye devam edeceðiz. Sesimizle, sözümüzle, sanatýmýzla, yardýmlarýmýzla, boykotlarýmýzla bu farkýndalýðý oluþturmaya devam edeceðiz; ta ki bu katliam, bu soykýrým, bu zulüm son buluncaya kadar" diye konuþtu.

"MAZLUMUN YANINDA YER ALMAMIZ LAZIM"

Bir milletin görülmemiþ bir zulümle topyekun yok edilmeye çalýþýldýðýný kaydeden Erbaþ, "Filistin'de yaþananlar bütün insanlýðýn vicdanýný yaralamaktadýr. Zira Gazze, Filistin, Kudüs sadece Filistinlilerin meselesi deðildir, tüm insanlýk için bir ahlak ve vicdan meselesidir. Mazlumun, soykýrýma uðrayanýn inancýna, mezhebine, ýrkýna bakýlmaz. Zalimin de inancýna, ýrkýna bakýlmaz. Bizim inancýmýz her hal ve þartta mazlumun yanýnda yer almayý, zalimin karþýsýnda durmayý emretmektedir. 'Mazlumlar Müslüman, zalimler Yahudi' diye bakmamak lazým. Mazlumun her hâlükârda; mazlum Müslüman olmasa bile, Müslümanlar olarak, bütün insanlýk olarak mazlumun yanýnda yer almamýz lazým. Zalim, Müslüman bile olsa, bunu çok açýk söylüyorum; Müslüman bile olsa zalimin karþýsýnda yer almamýz lazým. Filistin'de yaþananlar, bütün insanlýðýn derdi olmalý. Nasýl olur da insanlýk deðerleri bu kadar aþaðýlanabilir? Nasýl olur da bu denli bir soykýrým, tüm dünyanýn gözü önünde alenen gerçekleþtirilebilir? Bu akýllara ziyan, þiddete karþý uluslararasý bir sessizlik nasýl mümkün olabilir? Ýnsanlýðýn kalbine açýlmýþ bu ölümcül yara nasýl görmezden gelinebilir?" ifadelerini kullandý.

'KUDÜS MÜSLÜMANLARI VAHDETE ÇAÐIRIYOR'

Dünyanýn gözü önünde bir milletin varlýðýnýn, özgürlüðünün hiçe sayýldýðýný, kadýn çocuk yaþlý demeden korkunç bir soykýrým yaþandýðýný ve hatta hayvanlarýn dahi hunharca katledildiði bir çaða tanýklýk etmekten insanlýk adýna hicap duyduklarýný vurgulayan Ali Erbaþ, "Bugün Kudüs Müslümanlarý vahdete çaðýrýyor. Dünyanýn baþýna musallat olan bu organize kötülük karþýsýnda bütün Müslümanlarý birlikte hareket etmeye davet ediyor. Bugün peygamberler emaneti Kudüs'te, yetimler yurdu Gazze'de yaþanan insanlýk dramý Müslümanlarý bir araya getiremeyecekse daha hangi deðer bizi birleþtirecek? Müslümanlar ne zaman toparlanacak, bir araya gelecek? Bu vahþet bizi bir araya getiremiyorsa hangi durum bizi bir araya getirecek? Bilmeliyiz ki, Kudüs özgür oluncaya kadar hiçbir çalýþma yeterli deðildir" dedi.

Erbaþ, konuþmasýnýn ardýndan konferans salonunda sergilenen 'Þahsiyetli Bir Direniþ: Kudüs Sahne Oyunu'nu izledi.