Diyanet'ten ''Çocuk Kafilesi'' 2 yaþýnda
ABONE OL

AA muhabirinin aldýðý bilgiye göre, Diyanet Ýþleri Baþkanlýðý, hacý adaylarýnýn kutsal topraklardaki mutluluðuna çocuklarýný da ortak etmek ve çocuklarýn hatýrlayacaðý güzel anýlar oluþturmak için geçen yýl "Çocuk Kafilesi" adý verilen projeyi hayata geçirdi.

Diyanet Ýþleri Baþkaný Ali Erbaþ'ýn onayýyla hayata geçirilen proje kapsamýnda ibadetleri sýrasýnda hacý adaylarýna destek olunmasý amaçlanýyor. Projeyle, hacý adaylarýnýn çocuklarýna konakladýklarý otelde hem oyun alaný hem de etkinlik alaný oluþturuluyor.

Konularýnda eðitimli ve alanlarýnda tecrübeli personelin görev aldýðý söz konusu alanlarda çocuklara Kur'an eðitimi, Siyer, boyama, resim faaliyetleri ve zeka oyunlarý gibi çeþitli etkinlikler düzenleniyor.

Ailelerin onayýyla gerçekleþtirilen faaliyetler kapsamýnda umre ibadeti, tavafýn yaný sýra Arafat'ta da çocuklar için özel programlar yapýlýyor.

Çocuklarýn keyifli vakit geçirdikleri proje kapsamýnda çocuklu hacý adaylarý da rahat ve huzurlu bir þekilde ibadetlerini gerçekleþtiriyor.

Diyanet Ýþleri Baþkanlýðýnýn geçen yýl hayata geçirdiði proje ikinci yýlýnda hacý adaylarýndan da olumlu dönüþler alýyor. Geçen yýlýn hac döneminde 24 çocuðun faydalandýðý projeden bu sene de 24 çocuðun yararlanmasý öngörülüyor.

  • Diyanet
  • Çocuk Kafilesi
  • Kuran eðitimi