DMM Mersin'deki kýz öðrenci yurdundan bir öðrenciye istismar iddialarýný yalanladý
ABONE OL

Ýletiþim Baþkanlýðý Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya hesabýndan konuya iliþkin yaptýðý açýklamada, Mersin'deki söz konusu istismar iddialarý yalanlandý.

DMM, Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik iddialara itibar etmeyiniz diyerek uyardý.

DMM'nin paylaþýmýnda þu ifadeler yer aldý:

Bazý basýn yayýn organlarýnda yer alan ve sosyal medya hesaplarýnda paylaþýlan, "Mersin'de KYK kýz öðrenci yurdunda, bir öðrencinin zorla araca bindirilip istismar edildiði" iddiasý doðru deðildir.

Müfide Ýlhan Kýz Öðrenci Yurduna gidiþ güzergahý üzerinde iki öðrenciye yönelik, yoldan geçen bir araçta bulunan iki erkek þahýs tarafýndan uygunsuz ve rahatsýz edici sözler söylendiði iddiasýyla 112 Acil Çaðrý Merkezine akþam saatlerinde ihbar gelmiþtir. Gelen ihbar üzerine ilgili emniyet birimleri ve yurtta görevli ekipler ivedilikle olay yerine intikal etmiþtir.

Yapýlan incelemeler ve öðrencilerle yapýlan görüþmeler sonucunda, sosyal medyada iddia edildiði gibi bir olayýn söz konusu olmadýðý tespit edilmiþtir.

Bahse konu iddiayý sosyal medya platformlarýnda ortaya atan hesaplarla ilgili Türk Ceza Kanunun 217/A maddesi uyarýnca "Halký Yanýltýcý Bilgiyi Alenen Yayma" suçu kapsamýnda Mersin Cumhuriyet Baþsavcýlýðý tarafýndan inceleme baþlatýlmýþtýr.

Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik iddialara itibar etmeyiniz.

  • Mersin kýz öðrenci yurdu
  • Mersin istismar