DMM'den ''Konya'da Suriyelilere özel hastane'' iddiasýna yalanlama
ABONE OL

Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkanlýðý Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) bazý sosyal medya hesaplarýndan paylaþýlan, "Konya'da Suriyelilere özel bir Kadýn Doðum ve Çocuk Hastanesi yapýlacaðý" yönündeki iddialarýn doðru olmadýðýn bildirdi. Açýklamada, "Konya Ýl Saðlýk Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç'un, 2019 yýlý deðerlendirme toplantýsýnda yaptýðý açýklamanýn baðlamýndan koparýlarak yeniymiþ gibi servis edildiði tespit edilmiþtir." denildi.

DMM'den yapýlan açýklama þöyle:

Bazý sosyal medya hesaplarýndan paylaþýlan, "Konya'da Suriyelilere özel bir Kadýn Doðum ve Çocuk Hastanesi yapýlacaðý" yönündeki iddialar doðru deðildir.

Konya Ýl Saðlýk Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç'un, 2019 yýlý deðerlendirme toplantýsýnda yaptýðý açýklamanýn baðlamýndan koparýlarak yeniymiþ gibi servis edildiði tespit edilmiþtir.

Prof. Dr. Mehmet Koç açýklamasýnda, "Suriyelilere özel bir Kadýn Doðum ve Çocuk Hastanesi kurulmasý" deðil, saðlýk personeli temini ile bina masraflarýnýn tamamý 'SIHHAT Fonu' aracýlýðý ile Avrupa Birliði tarafýndan karþýlanan Nakipoðlu Göçmen Saðlýðý Merkezi'ne bir doðumhane açýlmasý fikrinden söz etmektedir.

Ýddiaya dayanak olarak gösterilen haberler incelendiðinde de konunun bir hastane yapýlmasý deðil, doðumhane açýlmasý olduðu açýkça görülmektedir.

Asýlsýz iddialara itibar etmeyiniz.

  • Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkanlýðý Dezenformasyonla Mücadele Merkezi
  • hastane