Doktor ve saðlýk çalýþanlarý Ýsrail saldýrýlarýna karþý sessiz yürüyüþ düzenledi
ABONE OL

Sivas Devlet Hastanesi önünde toplanan saðlýk çalýþanlarý, Filistin bayraklarý ile Ýsrail aleyhine Türkçe ve Ýngilizce dövizler eþliðinde Cumhuriyet Meydaný'na kadar yürüdü.

Grup adýna açýklama yapan Dr. Mustafa Kýlýç, Ýsrail'in Gazze'de sivil, hasta, hekim, çocuk, kadýn fark etmeksizin dünyanýn gözü önünde katliama devam ettiðini söyledi.

Ýnsan haklarý ve uluslararasý hukuk kurallarýnýn açýkça ihlal edildiðini vurgulayan Kýlýç, "Ýsrail, týbbi malzemelerin temini ve saðlýk hizmetlerinin sunumu da engelleyerek kuvözdeki bebeklerin dahi ölümüne neden olmuþtur." dedi.

Hekimler olarak Ýsrail'in saldýrýlarýna karþý tepki gösterdiklerini dile getiren Kýlýç, "Gazze'deki sivillerin, çocuklarýn, kadýnlarýn, meslektaþlarýmýzýn ve hastalarýn hayatýnýn korunmasý adýna hekimlik mesleðine yakýþýr bir duruþ ortaya koymaya kararlýyýz." diye konuþtu.

Duanýn ardýndan gruptakiler daðýldý.

KAYSERÝ

Kayseri'de beyaz önlüklerin üzerine kýrmýzý el çizen saðlýk çalýþanlarý, Kayseri Lisesi önünden Gevher Nesibe Müzesi'ne kadar yürüdü.

Burada grup adýna bir konuþma yapan Dr. Ahmet Kýrmacý, Gazze'de insanlarýn temel insani ihtiyaçlardan mahrum býrakýldýðýný söyledi.

Kýrmacý, Ýsrail'in uluslararasý karara aldýrmadan Filistin'de soykýrým yaptýðýný ifade ederek, þöyle konuþtu:

"Ýþgalci Ýsrail'in, Filistin'de on yýllardýr devam ettirdiði sistematik iþgal ve zulüm,7 Ekim'den bu yana soykýrýmdan baþka hiçbir kelimeyle anlatýlamayacak boyutlara ulaþmýþtýr. Gazze'deki katliam sivil, hasta, hekim, çocuk, kadýn fark etmeksizin dünyanýn gözü önünde devam etmektedir. Ýsrail yönetimi, Gazze'de insanlarý su, elektrik, gýda, saðlýk gibi temel insani ihtiyaçlarýndan mahrum býrakmakta, hiçbir kýnamaya, uluslararasý karara aldýrmadan Filistin'de soykýrým yapmaktadýr."

Filistin halkýnýn yanýnda olduklarýný belirten Kýrmacý, Ýsrail'in saldýrýlarýný lanetledi.