Dolmabahçe'de Güney Kafkasya toplantýsý! Baþkan Erdoðan'dan 'kalýcý barýþ' vurgusu
ABONE OL

Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkanlýðýndan yapýlan açýklamaya göre Erdoðan, 3+3 Bölgesel Ýþbirliði Platformu toplantýsý için Türkiye'de bulunan Rusya Federasyonu Dýþiþleri Bakaný Sergey Lavrov, Azerbaycan Dýþiþleri Bakaný Ceyhun Bayramov, Ermenistan Dýþiþleri Bakaný Ararat Mirzoyan ve Ýran Dýþiþleri Bakaný Abbas Erakçi'yi Cumhurbaþkanlýðý Dolmabahçe Ofisi'nde kabul etti.

Kabulde, Güney Kafkasya'daki kalýcý barýþ süreci ile bölgesel ve küresel konular ele alýndý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan kabulde, Türkiye'nin, bölgesel sorunlarýn diyalog yoluyla çözülmesi anlayýþý ile oluþturulan platforma büyük önem verdiðini, Güney Kafkasya'nýn çehresinin kalýcý barýþ yolunda deðiþmesinin sevindirici olduðunu belirtti.

Türkiye'nin Azerbaycan ile Ermenistan arasýnda kalýcý barýþý saðlamak için ortaya konan çabalara her türlü desteði vermeye devam edeceðini söyleyen Cumhurbaþkaný Erdoðan, bölgede yaþanan geliþmelerin iþbirliði ve dayanýþmayý güçlendirmeyi gerekli kýldýðýný, platformun kurumsal bir yapýya dönüþtürülmesinin, ortaya konan diyalog mekanizmasýný daha etkili hale getireceðini ifade etti.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Ýsrail'in bölgede çatýþmalarý yaymak için provokasyon arayýþýnda olduðunu, ateþkesin saðlanmadýðý her geçen gün bölgesel bir savaþa daha çok yaklaþýldýðýný, Birleþmiþ Milletler nezdinde Ýsrail'e uygulanacak silah ambargosunun Ýsrail saldýrganlýðýný durdurmak için etkili bir adým olacaðýný, Türkiye'nin bunu her platformda dillendirmeye devam edeceðini kaydetti.

Kabulde Cumhurbaþkaný Erdoðan'a, Dýþiþleri Bakaný Hakan Fidan, Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkaný Fahrettin Altun ve Cumhurbaþkaný Dýþ Politika ve Güvenlik Baþdanýþmaný Akif Çaðatay Kýlýç eþlik etti.

Bakan Fidan, Ýstanbul'da Lavrov ile görüþtü

3+3 Platformuna katýlmadýlar! Bakan Fidan'dan önemli çaðrý: Yeriniz her zaman baki

Yunanistan'dan 'Türkiye' itirafý