Dominick Chilcott, Türkiye'ye veda etti
ABONE OL

Büyükelçilikte düzenlenen resepsiyona, Ankara'da görev yapan gazeteciler ve Büyükelçilik çalýþanlarý katýldý.

Medya ile Büyükelçiliðin basýn ekibi arasýndaki iliþki ve oluþan karþýlýklý güvenin önemine deðinen Chilcott, "Bu, benim Türkiye'deki ikinci görevim. Genç bir diplomat olarak 12 Eylül 1984'te ilk kez Türkiye'ye gelmiþtim. Dýþiþleri Bakanlýðýndaki görevimi baþladýðým yerde bitirmek benim için ayrý bir anlam ifade ediyor." diye konuþtu.

Chilcott, kýzýnýn da Türkiye'deki ilk görevi sýrasýnda doðduðunu anlatarak, kýzýnýn 8 haftalýkken geldiði Türkiye'de 2,5 yýl yaþadýðýný söyledi.

Oðlunun ise Türkiye'de bir kýzýnýn doðduðunu ve Türkiye'de yaþamaya devam edeceðini belirten Chilcott, "DNA'mý burada býrakýyorum. Burada yaþamaya devam edenleri ziyaret etmek için gelecekte de Türkiye'ye geleceðim." dedi.

"Türkiye'deki her anýmdan zevk aldým." diyen Chilcott, Büyükelçi olarak görev yaptýðý 4,5 yýlda baþta Türkiye ile Ýngiltere arasýnda Aralýk 2020'de imzalanan Serbest Ticaret Anlaþmasý olmak üzere birçok önemli iþe imza attýklarýný anlattý.

Chilcott, iki ülke arasýnda en son 2018'de düzenlenen "Tatlý Dil Forumu"nun da bu yýl Türkiye'de düzenleneceðini hatýrlatarak, "Kovid-19 salgýný öncesi 2,5 milyon Ýngiliz turist Türkiye'yi ziyaret etmiþti. Bu sabah Kültür ve Turizm Bakaný'yla görüþtüm. Ýngiliz turist sayýsý þu ana kadar 3,5 milyona ulaþtý." ifadelerini kullandý.

Daha önce Ýngiltere'nin Dublin Büyükelçiliði görevinde de bulunan Chilcott, Türkiye'deki görevine 16 Ocak 2018'de Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'a sunduðu güven mektubuyla baþlamýþtý.