Dünya Etnospor Konfederasyonu Baþkaný Bilal Erdoðan: Çok güzel bir neslin yetiþmesine katký saðladýk
ABONE OL

Ümraniye Belediyesi tarafýndan Millet Bahçesi Spor Tesisleri'nde 8. Geleneksel Türk Okçuluðu Puta Yarýþmasý düzenlendi. Yarýþmaya 10 þehirden 507 sporcu katýlýrken, küçükten büyüðe dereceye girenler ödüllendirildi.

Ödül töreninde konuþan Bilal Erdoðan, Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonunun 2019'da kurulduðunu, salgýn dönemine raðmen son 5 yýlda en hýzlý büyüyen federasyon konumuna geldiðini söyledi.

"FEDERASYONUMUZ BAÞARILI ETKÝNLÝKLER ORGANÝZE EDÝYOR"

Federasyona kayýtlý lisanslý sporcu sayýsýnýn 23 bin, kulüp sayýsýnýn 750, hakem sayýsýnýn ise 1250'ye ulaþtýðýný belirten Erdoðan, "Federasyonumuz, Türkiye'nin dört bir yanýnda çok baþarýlý etkinlikler, müsabakalar organize ediyor. Sporcularýmýzý, gençlerimizi, geleneksel Türk okçuluðuna kazandýrmaya, hem menzil yarýþmalarýnda hem de puta yarýþmalarýnda buluþturmaya devam ediyor." diye konuþtu.

"BU PEYGAMBERÝMÝZÝN SÜNNETÝ OLAN SPOR"

Erdoðan, okçuluðun ata sporu olduðunu vurgulayarak, "Bu, bizim milli sporumuz. Bu, Peygamberimizin sünneti olan sporumuz. Geleneksel okçuluðun geliþmesiyle ayný zamanda bir neslin geleceðe emin adýmlarla ilerlemesini, kendi kimliðiyle, kültürüyle, inancýyla yetiþmesini hedefliyoruz. Bu yolda çok kýsa sürede çok güzel neticeler aldýðýmýz için çok mutluyuz, umutluyuz. Geleneksel Türk okçuluðundaki sporcu gençlerimizin duruþu, ahlaký, bilinci gerçekten bambaþka bir düzeyde. Onun için hepsiyle gurur duyuyoruz." ifadesini kullandý.

"DÜNYADA LÝDER BÝR NOKTAYA DOÐRU ÝLERLÝYORUZ"

Yarýþmaya katýlan sporcularý ve aileleri tebrik eden Erdoðan, "Türkiye, okçulukta son iki olimpiyatta madalya almaya devam ediyor. Öbür tarafta geleneksel okçulukta da dünyada lider bir noktaya doðru emin adýmlarla ilerliyoruz. Türk Okçuluk Federasyonumuz, Dünya Geleneksel Okçuluk Federasyonunun kurulmasý çalýþmalarýna önderlik ediyor. Astana'daki Dünya Göçebe Oyunlarý'nda geleneksel okçuluk alanýnda sporcumuz bir altýn madalya aldý, bizi mutlu etti. Ýnþallah bundan sonraki dönemde lisanslý sporcu sayýmýz arttýkça, hocalarýmýzýn bu anlamdaki disiplini, uygulamalarýndaki geliþmeler ilerledikçe daha da çok uluslararasý madalyayý geleneksel okçuluk sporcularýmýzdan bekliyoruz." diye konuþtu.

Erdoðan, yarýþmaya katýlan sporcularýn sonraki yýllarda daha büyük baþarýlara imza atacaklarýna ve Türkiye'yi uluslararasý müsabakalarda baþarýyla temsil edeceklerine inandýðýný söyledi.

"ÇOK MESAFELER ALDIK"

Türkiye'de geleneksel okçuluðun geliþmesi için 10 yýldýr çalýþtýklarýnýn altýný çizen Erdoðan, "Çok mesafeler aldýk, çok güzel baþarýlar elde ettik, çok güzel bir neslin yetiþmesine katký saðladýk, vesile olduk. Emeði geçen bütün arkadaþlarýmýza, bu yola kendini adamýþ tüm gönüllülerimize, geleneksel Türk okçuluðunu kendine yol bilen büyük küçük bütün kardeþlerime teþekkürlerimi sunuyorum. Allah daim etsin, Rabbim bizi bu yolda mahcup etmesin." temennisinde bulundu.

"FAALÝYETLERÝMÝZE DEVAM EDECEÐÝZ"

Ümraniye Belediye Baþkaný Ýsmet Yýldýrým da Dünya Etnospor Konfederasyonu Baþkaný Bilal Erdoðan'a, etkinliðe katýlýmýndan dolayý teþekkür etti.

Bu yýl 8'incisi düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluðu Puta Yarýþmasý'na katýlan yarýþmacý ve izleyicilere de teþekkür eden Yýldýrým, "Günümüz teknolojilerinde her ne kadar savaþ yöntemleri geliþmiþ olsa da okçuluk, kültür ve öz kimliðimizi yaþatma konusunda önemli bir yere sahiptir." dedi.

Yýldýrým, gençleri bu spora teþvik etmek için bu tür etkinliklerin çok önemli olduðunu belirterek, "Ümraniye Belediyesi olarak yarýþmalarýmýza ve faaliyetlerimize hýz kesmeden inþallah devam edeceðiz. Yarýþmalarda derece yapan tüm kardeþlerimizi ve katýlýmcý sporcularýmýzý tebrik ediyorum" diye konuþtu.

Konuþmalarýn ardýndan yarýþmada dereceye giren sporculara ödül, madalya ve hediye takdiminde bulunuldu.

Yarýþmacýlarýn geleneksel Türk kýyafetleri giydikleri görüldü.