''Dünyanýn En Ýyi Havalimaný'' ödülü Ýstanbul Havalimaný'nýn oldu
ABONE OL

Ýstanbul Havalimaný iþletmecisi ÝGA'dan yapýlan açýklamaya göre, Ýstanbul Havalimaný, Travel and Leisure'ýn her yýl düzenlediði "Dünyanýn En Ýyi 10 Uluslararasý Havalimaný" anketinde okurlardan 95,79 puan alarak birinciliðe layýk görüldü.

Her ay yaklaþýk 16 milyondan fazla okura ulaþan Travel and Leisure dergisinin ödül töreni, ABD'nin New York kentinde düzenlendi. Ödül, ÝGA Ýstanbul Havalimaný Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardýmcýsý Mehmet Büyükkaytan'a takdim edildi.

Açýklamada törende yaptýðý konuþmasýna yer verilen Büyükkaytan, dünya çapýnda rakipleriyle yarýþtýklarý oylamada birinci olmaktan ötürü memnun olduðunu belirtti.

Büyükkaytan, "Seyahat etmenin benzersiz bir hikaye olduðuna, her seyahatin farklý ihtiyaç ve beklentilere göre uyarlanmýþ kusursuz bir deneyim sunmasý gerektiðine inanýyoruz. ÝGA Ýstanbul Havalimaný olarak, yolcu memnuniyetini ön planda tutarak hizmetlerimizi yolcularýn ihtiyaçlarýna göre þekillendiriyoruz. Bu minvalde çalýþma arkadaþlarýmýzýn katkýlarýyla sunduðumuz bu hizmetlerin bizzat yolcularýmýz tarafýndan takdir görmesi bizleri çok memnun etti." deðerlendirmesinde bulundu.

LÝSTEDEKÝ ÝLK TÜRK HAVALÝMANI

Travel and Leisure dergisi okurlarýnýn görüþlerine göre yürütülen araþtýrmada havalimanlarý, eriþim, check-in, güvenlik, yeme-içme alanlarý, alýþveriþ ve tasarým açýsýndan deðerlendiriliyor.

Ankette oylamaya sunulan diðer havalimanlarý arasýnda Changi Havalimaný (Singapur), Hamad Uluslararasý Havalimaný (Katar), Dubai Uluslararasý Havalimaný, Incheon Uluslararasý Havalimaný (Güney Kore), Abu Dhabi Uluslararasý Havalimaný (Birleþik Arap Emirlikleri), Haneda Uluslararasý Havalimaný (Japonya), Chhatrapati Shivaji Maharaj Uluslararasý Havalimaný (Hindistan), Hong Kong Uluslararasý Havalimaný ve Osaka Uluslararasý Havalimaný (Japonya) yer aldý.

ÝGA Ýstanbul Havalimaný, Travel and Leisure dergisi anketine ilk kez 2021'de katýlmýþ ve listedeki ilk Türk havalimaný olmuþtu.