e-Nabýz'ýn Katar'a satýldýðý iddialarýna yalanlama
ABONE OL

Bakanlýðýn internet sitesinden bazý basýn yayýn organlarýnda yer alan e-Nabýz'ýn Katar'a satýldýðýný iddia eden haberler hakkýnda yazýlý açýklama yapýldý.

e-Nabýz Kiþisel Saðlýk Kaydý Sistemi'nin Saðlýk Bakanlýðýnýn amaç ve hedefleri doðrultusunda tasarlanarak geliþtirildiði ve tüm unsurlarýyla Bakanlýða ait olduðu belirtilen açýklamada, e-Nabýz'ýn aktif kullanýcý sayýsýnýn 70 milyon olduðu, 39 farklý merkezi sistemle entegre 30 binden fazla saðlýk tesisiyle güvenli ortamda haberleþen devasa bilgi sistemleri bütünü haline geldiði kaydedildi.

"e-Nabýz sistemi hiçbir ülkeye satýlmadýðý gibi Saðlýk Bakanlýðýndan izin almadan hiçbir ülkeye satýlamaz ve Bakanlýðýmýzdan izinsiz kullanýlamaz. e-Nabýz ve benzeri milli projeler ülkemizi saðlýk biliþimi alanýnda dünya ölçeðinde gýpta ile izlenen bir noktaya getirmiþtir." ifadesi kullanýlan açýklamada, saðlýk biliþimi alanýnda oluþmuþ bu baþarýlý atmosferin, çok sayýda Türk þirketinin Türkiye'de edindikleri kýymetli tecrübeleri kullanarak yurt dýþýnda saðlýk biliþimi alanýnda hizmet sunmasýna da katký verdiði bildirildi.

- "TÜM HAKLARI BAKANLIÐIMIZA AÝTTÝR"

Hiçbir þekilde vatan vatandaþlarýn kiþisel saðlýk verilerinin satýlmasý veya üçüncü kiþilere açýlmasý mümkün olmadýðý vurgulanan açýklamada, þunlar kaydedildi:

"Vatandaþlarýmýzýn kiþisel saðlýk verileri, baþta 6698 sayýlý Kiþisel Verilerin Korunmasý Kanunu ve ilgili mevzuat uyarýnca en yüksek idari ve teknik tedbirler alýnarak korunmaktadýr. e-Nabýz ülkemizin ihtiyaçlarýna göre geliþtirilmiþ, barýndýrdýðý verilerin gizlilik ve güvenlik ihtiyacýna binaen Bakanlýðýmýzýn Kritik Varlýklar listesine dahil edilmiþtir. e-Nabýz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin medarýiftiharýdýr ve tüm haklarý Bakanlýðýmýza aittir."

e-Nabýz'ýn, teþhis ve tedavi sürecinde aldýðý rolle saðlýk sisteminin ana unsuru haline geldiði belirtilen açýklamada, vatandaþýn kendi saðlýðýný yönetmede kullandýðý bu sisteme karþý yalan haberlerle güven kaybý oluþmasýna müsaade edilmeyeceði vurgulandý.

Açýklamada, "Çirkin ve gerçeðe aykýrý sözde haberleri üreten ve yayanlara karþý tüm yasal yollara baþvuracaðýmýzý kamuoyunun bilgisine sunuyoruz." ifadesine yer verildi.