e-ticarette 'Haziran' rekoru! 250 milyar liralýk ciro bekleniyor
ABONE OL

Çevikoðlu, AA muhabirine, e-ticaret siteleri açýsýndan bu yýlýn hareketli baþladýðýný ifade ederek, özellikle Kovid-19 salgýný sürecinde ve sonrasýnda vatandaþlarýn sanal ortamda gerçekleþtirilen alýþveriþlerdeki rahatlýða alýþtýklarýný söyledi.

Bu yýl 14 Haziran'da okullarýn kapanmasý, 16 Haziran'da baþlayacak Kurban Bayramý ve o güne rastlayan Babalar Günü'nün ayný hafta kutlanacaðýný anýmsatan Çevikoðlu, çocuklara karne hediyesi ve bayramlýklar, babalara yönelik ürünlerle kurbanlýklara özgü eþyalara yoðun talep beklediklerini bildirdi.

Çevikoðlu, "Mayýs sonu itibarýyla baþlayan indirim kampanyalarýnýn artarak devam etmesiyle sektörün yoðun alýþveriþlere sahne olacaðýný tahmin ediyoruz. 2023-2024 eðitim-öðretim yýlýnýn sona ermesi, okullardaki mezuniyet törenleri, Kurban Bayramý, Babalar Günü, yaz tatili ve düðünlerin baþlamasý dolayýsýyla haziranda e-ticaret sektöründe 250 milyar liralýk rekor ciro bekliyoruz. Sektörün geçen seneki aylýk ortalamasý 150 milyar lira." diye konuþtu.

- KURBAN ALIMLARINDA BÝLE E-TÝCARET KULLANILMAYA BAÞLANDI

Çevikoðlu, özellikle ebeveynlerin karne heyecaný yaþayan çocuklarý için tablet, cep telefonu, oyun konsollarý gibi elektronik eþyalarýn yaný sýra bisiklet, kaykay gibi ürünlere de yoðun talep gösterdiklerini dile getirdi. Özellikle bayramlýk kýyafetlerin satýþlarýnda artýþ görüldüðünü vurgulayan Çevikoðlu, Kurban Bayramý dolayýsýyla býçak, kýyma makinesi, et kancasý, et döveceði gibi ekipmanlar ile derin dondurucu satýþlarýnýn arttýðý bilgisini verdi. Çevikoðlu, "Kurban alýmlarýnda da e-ticaret sektörü tercih edilmeye baþladý." ifadesini kullandý.

Hakan Çevikoðlu, bayram tatili dolayýsýyla insanlarýn yoðun olarak þehir dýþýna çýkacaklarýna dikkati çekerek, bu nedenle internet üzerinden mayo, güneþ kremi, havlu, tatil paketi gibi ürünlerin de tercih edildiðini bildirdi.

Babalar Günü'nün de kutlanacaðý bu ayda, cüzdan, cep telefonu, akýllý saat gibi ürünlerin hediye olarak alýndýðýna iþaret eden Çevikoðlu, çeþitli özel ürünlerin de satýþa sunulduðunu, alternatif olarak bunlarýn da tercih edilebileceðini kaydetti.

Çevikoðlu, okullarýn tatile gireceði dönem mezuniyet törenleri ile düðünlerin de artacaðýný, bu tür etkinliklerin e-ticarete artýþ olarak yansýdýðýný anlattý. Özellikle abiye kýyafetler, süs eþyalarý, kýna ve düðün malzemelerinin satýþý ile kiralanmasýnda yoðunluk beklediklerini dile getiren Çevikoðlu, indirim kampanyalarýnýn da bu süreçte artacaðýný söyledi.

ETÝD Baþkaný Çevikoðlu, ücretsiz ya da indirimli kargo kampanyalarýnýn alýþveriþi cazip hale getireceðini, tüketicilerin de güvenli platformlarý tercih etmesinin önem taþýdýðýný sözlerine ekledi.

  • elektronik ticaret
  • özel günler
  • rekor ciro