Edirne Belediyesi'nin yüzde 37'lik ulaþým zammýna AK Parti'den tepki
ABONE OL

Yetkiner, AK Parti Merkez Ýlçe Baþkaný Engin Makak ve belediye meclis üyeleriyle partisinin il baþkanlýðýnda düzenlediði basýn toplantýsýnda, Belediye Baþkaný Filiz Gencan Akýn'ýn yerel seçimler öncesi ulaþýmda vadettiði yüzde 20 indirimi uygulamak yerine zam talebiyle meclise geldiðini söyledi.

Edirne Belediye Meclisinde zam kararýna iliþkin oylamaya AK Parti ve MHP grubu olarak ret oyu verdiklerini hatýrlatan Yetkiner, Belediye Baþkaný Akýn'ýn zam kararýyla ilgili Edirne halkýna açýklama yapmasý gerektiðini ifade etti.

Akýn'ýn meclis toplantýsýnda "Aslýnda ETUS'a yüzde 50 zam yerine yüzde 37 en düþük zam oranýný vererek bir nevi indirim vaadimizi de gerçekleþtirmiþ olduk" sözlerini eleþtiren Yetkiner, "Sayýn Baþkan, bir önceki dönem belediye meclis üyesi, belediye baþkan vekili, ulaþým komisyonu baþkaný siz deðil miydiniz? ETUS'un bir dönem avukatý siz deðil miydiniz? Bu durumda hem belediye iþ ve iþleyiþine hem ETUS'un konularýna çok hakimdiniz. Tüm bu bilgilere sahipken seçim vaatlerinizi sadece seçimi kazanmak için mi sýraladýnýz? Bir belediyenin vatandaþýndan daha öncelikli ne iþi olabilir?" diye sordu.

Yetkiner, Edirne'de þehir içi ulaþýmda sorunlar yaþandýðýný, vatandaþlarýn kaliteli ulaþým hizmeti alamamaktan ETUS esnafýnýn ise yaptýðý yatýrýmýn karþýlýðýný alamama ve zor þartlarda çalýþmaktan þikayetçi olduðunu öne sürdü.

Zammýn geri alýnmasý çaðrýsýnda bulunan Yetkiner, þöyle devam etti:

"Bizim tepkimiz 2,5 ay önce indirim sözü verip bu süre zarfýnda hiçbir girdi maliyeti deðiþmemiþken bu zammý vatandaþa yansýtan Akýn'a. 50 bine yakýn öðrencisi olan þehrimizde, öðrencisini 7-8 liraya taþýyan belediye örnekleri varken Edirne'de ücreti 16 liraya yükselten ve öðrencilere büyük bir yük oluþturan baþkan Akýn'a.

Edirne halkýna büyük yük bindiren ulaþým zammýyla ilgili baþkanýn verdiði tüm cevaplar bize sýklýkla kullandýðýmýz bir deyimi hatýrlattý, 'Özrü kabahatinden büyük'. Sayýn Baþkan Edirne halký bu zamdan son derece rahatsýz, 2 gündür tepkiler dinmiyor. Sizi toplu taþýma zammýný Edirne halkýna yüklemekten vazgeçmeye, halkýmýzýn çýkarlarýný gözetmeye ve seçim öncesi verdiðiniz sözü tutmaya davet ediyoruz. Önceliðiniz hep Edirne halký olsun."

- ULAÞIM ZAMMI

Edirne Belediye Meclisinin haziran ayý olaðan toplantýsýnda oy çokluðuyla alýnan kararla þehir içi ulaþýma yüzde 37 zam yapýlmýþtý. Zammýn ardýndan öðrenciler için biniþ ücreti 11 lira 90 kuruþtan 16 lira 300 kuruþa, tam ücret ise 16 lira 80 kuruþtan 23 liraya yükselmiþti.