Edirne'de sýcak hava vatandaþlara zor anlar yaþattý
ABONE OL

Hava sýcaklýðýnýn 36 derece olarak ölçüldüðü kentte vatandaþlar, tarihi çarþýlar, parklar, ve aðaçlarýn altý gibi serin ve gölge yerlerde sýcaktan korunmaya çalýþtý.

Kentin en iþlek noktalarýndan birisi olan Saraçlar Caddesi de sýcak havadan nasibini aldý. Kurban Bayramý dolayýsýyla kente gelen turistler gölgelik alanlarda dolaþýrken, yerli halkýn ise dýþarýya çýkmadýðý görüldü. Caddedeki güvercinler de sýcak havanýn etkisiyle süs havuzlarýnda serinlemeye çalýþtý. Ýþlerini halletmek için dýþarýya çýkan vatandaþlar da alýþveriþlerini yaptýktan sonra evlerinin yolunu tuttu.

Uzmanlar, özellikle yaþlýlar, çocuklar ve kronik hastalýðý olan vatandaþlarýn güneþin etkili olduðu saatler arasýnda dýþarýya çýkmamalarý yönünde uyarýlarda bulunuyor.

Vatandaþlar, þapka, güneþ gözlüðü ve yelpaze ile güneþten korunmaya çalýþtý.

Vatandaþlardan Aylin Kelleci, hava sýcaklýklarýnýn yüksek olmasýnýn herkesi olumsuz etkilediðini söyledi. Bayram olmasýna raðmen cadde ve sokaklarýn boþ kaldýðýný belirten Kelleci, iþi olmayanýn dýþarýya çýkmadýðýný ifade etti.

Ýþlerini halletmek için dýþarýya çýkan vatandaþlardan Aydýn Özer, havalarýn çok sýcak olduðunu ve bu sýcakta çalýþanlarýn Allah yardýmcýsý olmasýný diledi.