Ekrem Ýmamoðlu'nun çark siyaseti! CHP'nin hayal tüccarlýðýna bir örnek daha
ABONE OL

Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi (ÝBB) Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu 2019 yýlýnda seçimi kazanmak için vatandaþa Ýstanbul'u depreme "5 yýlda hazýrlarým" demiþti. Ancak geldiðimiz 2023 yýlýnda Ýmamoðlu depreme dayanaklý olacak dediði 100 bin konuttan sadece bin 354 tanesini yaptý. Son çýktýðý programda ise kendi kendini yalanlayan Ýmamoðlu "5 yýlda ne yapabilirim." dedi.

"5 YILDA ÇÖZERÝM" DEMÝÞTÝ

Ýmamoðlu, 2019 yýlýnda seçim öncesi katýldýðý bir programda kendisine yöneltilen sorularý cevapladý. "Ýstanbul'un en çok korktuðu bu deprem sorunu siz göreve geldiðiniz takdirde ne kadar sürede çözülür? sorusunu cevaplayan Ýmamoðlu, "5 yýlda. Hayalci kimse olamaz ama 5 yýl çok hýzlý hareket edilip çözülebilecek düzeyde." dedi.

Ýmamoðlu 2019 yýlýnda verdiði "Ýstanbul'un deprem sorunun 5 yýlda çözerim" sözünü tutmadý. Tutmadýðý gibi AK Parti döneminde yüzde 5,5 olan ÝBB deprem bütçesini, kendi mensubu olduðu CHP döneminde yüzde 1,59'a düþürdü.

ÞÝMDÝ DE "5 YILDA NE YAPABÝLÝRÝM" DÝYOR

Tüm bu sözlerini tutmayarak çark eden Ýmamoðlu, geçtiðimiz günlerde katýldýðý bir televizyon kendisine yöneltilen Ýstanbul'daki deprem sorunu ile ilgili sorularý cevapladý. Yýllar önce söylediði sözleri görmezden gelen Ýmamoðlu, "1 yýlda ne yapýcam, 1 yýlda ne yapabilirim ki, ya da 3 yýlda ne yapabilirim, 5 yýlda ne yapabilirim." diyerek kendi kendini yalanladý.