MÝT operasyonuyla yakalandý! Türk bayraðýna saldýran provokatör azmettiricisini itiraf etti
ABONE OL

Türkiye'de 30 Haziran gecesi Kayseri'de baþlayan ve ardýndan diðer illere sýçrayan Suriyeli mültecilere ait ev ve iþyerlerine yönelik eylemler sonrasýnda Suriye'nin kuzeyinde Türkiye karþýtý protestolar meydana gelmiþtir.

Türk bayraklarý yakýlmýþ, Türk plakalý araçlara saldýrýlmýþ, Türk askerlerine karþý eylemler düzenlenmeye çalýþýlmýþtýr. Milli Ýstihbarat Teþkilatý, Ýçiþleri Bakanlýðý, Milli Savunma Bakanlýðý ve Emniyet Güçleri yapýlan bu hareketlere karþý sessiz kalmamýþ, gerekli adýmlarý en sert þekilde atmýþ ve olaylarý provoke edenleri bir bir yakalamýþ, yakalamaya da devam etmektedir.

TÜRK BAYRAÐI BÝZÝM KUTSALIMIZDIR

Baðýmsýzlýðýmýzýn sembolü olan bu vatan uðruna onca þehit kaný dökülerek rengini alan Türk bayraðýna yönelik provokasyonda bulunanlar da yakalanmýþtýr.

Milli Ýstihbarat Teþkilatý tarafýndan yürütülen çalýþmalar sonucu, Suriye'nin El Bab þehrinde Türk bayraðýna yönelik provokasyonda yer alan 2007 doðumlu bir kiþi yakalanmýþtýr. Yakalanmasýnýn ardýndan Türk Jandarmalarý tarafýndan alýnan ifadesinde suçunu itiraf eden, þahýs, ifadesinde kendini azmettiren akrabasýnýn da adýný vermiþ, bu kiþinin yakalanmasý için de çalýþmalar baþlatýlmýþtýr.

Kirli ellerini Türk bayraðýna süren þahýs, "Öncelikle Türk halkýndan ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinden özür diliyoruz. Ben ve kardeþim Kayseri'de yaþanan olaylardan dolayý etkilenerek bu yanlýþý yaptýk, maksadýmýz Türk halkýný kötülemek deðildi. Bizim Türk halký ile hem dini hem de ýrki baðlarýmýz var. Türk hükümetine teþekkür ediyoruz, Kayseri'deki saldýrýya uðrayan mültecileri koruduðu için. Bizimle SGH dahil bir çok kurum iletiþime geçerek hatalý olduðumuzu söylediler ve bu devrime zarar vereceðimizi anlamýmýzý saðladýlar. Çünkü Türkiye halký milyonlarca Suriyeli mülteciye ev sahipliði yapýyor. Türk ordusu bizim hep yanýmýzda oldu. Tekrar Türk hükümetinden özür diliyorum" þeklinde ifadesinde özür diledi.