Emine Erdoðan, Astana'da yetimhane ziyaret etti
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn eþi Emine Erdoðan, Astana'da Zor Yaþam Koþullarýndaki Çocuklara Destek Merkezi'ni ziyaret etti.

Þanghay Ýþbirliði Örgütü 24'üncü Devlet Baþkanlarý Zirvesi'ne katýlmak üzere Kazakistan'ýn baþkenti Astana'ya gelen Cumhurbaþkaný Erdoðan'a refakat eden Emine Erdoðan, Astana Valiliðine baðlý Zor Yaþam Koþullarýndaki Çocuklara Destek Merkezi'ni ziyaret ederek, burada barýnan çocuklar ve gençlerle bir araya geldi.

Merkezde 3-15 yaþ aralýðýnda Kazak, Özbek ve Rus çocuklardan oluþan 76 öðrencinin çalýþmalarý hakkýnda yetkililerden bilgi alan Emine Erdoðan, derslikleri gezerek çocuklara hediyeler verdi.

Emine Erdoðan, merkezin duvarýnda asýlý 2017'de yaptýðý ziyarete iliþkin fotoðraflarý da inceledi.

Türk Ýþbirliði ve Koordinasyon Ajansý Baþkanlýðýnýn (TÝKA) da destek verdiði merkezdeki çocuklar þiirler okudu, yaptýklarý çalýþmalarý sergiledi.

Merkez yetkilileri de Türkiye'nin desteklerinden ve Emine Erdoðan'ýn ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarýný ifade ederek, teþekkür etti.

Emine Erdoðan'a, Kazakistan Saðlýk Bakaný Akmaral Sharipbayevna, TÝKA Astana Koordinatörü Hikmet Özdenoðlu ve yetkililer eþlik etti.

  • EmineErdoðan
  • ZorYaþam
  • ÇocukMerkezi