Emine Erdoðan, Azerbaycan Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Alekberov ile bir araya geldi
ABONE OL

Alekberov'un bu yýl Bakü'de düzenlenecek 29. Ýklim Deðiþikliði Taraflar Konferansý hakkýnda bilgi verdiði görüþmede, Emine Erdoðan'ýn BM ile Türkiye'de yürüttüðü çevre çalýþmalarý ve Haydar Aliyev Vakfý arasýnda iþbirliði imkanlarý ele alýndý.

Görüþmede, Alekberov 11-12 Kasým Liderler Zirvesi döneminde Türkiye ile ortak etkinlikler yapma isteðinden bahsetti.

Emine Erdoðan ise COP zirvesine yaptýðý ev sahipliði konusunda Azerbaycan'ý tebrik edip, Türkiye olarak kardeþ ülkeyi desteklemek adýna ellerinden geleni yapacaklarýný söyledi.

Emine Erdoðan, görüþmenin ardýndan sosyal medya hesabýndan yaptýðý paylaþýmda ise þu ifadelere yer verdi:

"Azerbaycan Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý, Haydar Aliyev Vakfý Ýcra Direktörü Anar Alekberov ile Ýstanbul'da bir araya geldik. Haydar Aliyev Vakfýnýn çalýþmalarý ve Bakü'de düzenlenecek 29. Ýklim Deðiþikliði Taraflar Konferansý hazýrlýklarý hakkýnda bilgi aldým. Zirveye dair iþbirliði alanlarýmýzý deðerlendirdik. Tüm dünya liderlerini iklim temasýnda buluþturan bu önemli zirveye Azerbaycan'ýn ev sahipliði yapacak olmasýndan duyduðumuz mutluluðu bir kez daha ifade ettim."

Emine Erdoðan, paylaþýmýnýn devamýnda "Türkiye olarak, kardeþ ülkemiz Azerbaycan'ýn daima yanýndayýz." ifadesini kullandý.