Emine Erdoðan, Ýspanya Baþbakaný'nýn eþi ile Prado Müzesi'ni ziyaret etti
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn, Türkiye-Ýspanya 8. Hükümetler Arasý Zirvesi'ne katýlmak üzere Ýspanya'nýn baþkenti Madrid'e gerçekleþtirdiði resmi ziyarete eþlik eden Emine Erdoðan, Maria Begona Gomez Fernandez ile dünyanýn önde gelen müzeleri arasýnda gösterilen Prado Müzesi'ni gezdi.

Krallýk koleksiyonlarýnýn bir araya getirilmesiyle oluþturulan ve dünyaca ünlü El Greco, Diego Velazquez, Francisco de Zurbaran, Goya gibi Ýspanyol ile Bosch ve Rubens gibi Hollandalý sanatçýlarýn eserlerinin yer aldýðý müzede, Emine Erdoðan, Fernandez'den müzedeki eserlere iliþkin bilgi aldý.

Daha sonra lider eþleri, Ýspanya'nýn 17. yüzyýl ressamlarý Velazquez tarafýndan yapýlan "Nedimeler" ve Zurbaran'ýn "Limonlar, Portakallar ve Bir Gül ile Natürmort," tablolarý önünde fotoðraf çektirdi.

Ýspanya Baþbakaný'nýn eþi Fernandez, burada Emine Erdoðan'a Francisco de Zurbaran'ýn 1650'de resmettiði "Kaplarla Natürmort" adlý tablosunda yer alan bir objenin benzerini hediye etti.

Lider eþleri ayrýca Prado Müzesi'ni gezmeye gelen öðrencilerle de ilgilenerek, fotoðraf çektirdi.

Müze ziyaretinin ardýndan Emine Erdoðan, Fernandez ile öðle yemeðinde bir araya geldi.

- "ÜLKENÝN KÝMLÝÐÝNÝ YANSITAN MÜZEDEKÝ HER ESER, ÝSPANYA'NIN GEÇMÝÞÝNDEN BÝR KESÝT SUNUYOR"

Emine Erdoðan, müze ziyaretine iliþkin sosyal medya hesabýndan da paylaþýmda bulundu.

Türkiye-Ýspanya 8. Hükümetlerarasý Zirvesi vesilesiyle ziyaret ettiði Madrid'de, Ýspanya Baþbakaný'nýn eþi Fernandez ile bir araya geldiklerini belirten Emine Erdoðan, "Ülkenin en köklü müzelerinden Prado Müzesi'ni ziyaret ettik. 12. ile 19. yüzyýllarý arasýna ait resim ve heykellerle birlikte Ýspanyol Kraliyet ailelerinin koleksiyonlarýný inceledik. Ülkenin kimliðini yansýtan müzedeki her eser, Ýspanya'nýn geçmiþinden bir kesit sunuyor. Samimi misafirperverlikleri için Sayýn Fernandez'e teþekkür ediyorum." ifadelerini kullandý.