Emine Erdoðan 'Topraða Ýz Býrakan Kadýnlar Programý'nda Anadolu kadýnlarýna seslendi
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn eþi Emine Erdoðan, Tarým ve Orman Bakanlýðý tarafýndan 15 Ekim Dünya Kadýn Çiftçiler Günü dolayýsýyla dün Cumhurbaþkanlýðý Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen, "Topraða Ýz Býrakan Kadýnlar" programýna iliþkin sosyal medya hesabýndan paylaþýmda bulundu.

Emine Erdoðan, programdaki konuþmasýnda toraðýn önemine vurgu yaparak, burada emeði ve üretkenliði olan Anadolu kadýnlarý için "Kadýnlar toprak arasýnda emeðe dayalý uzun bir geçmiþ var. Anadolu topraðý nasýl bereketliyse, Anadolu kadýný da çalýþkandýr üretkendir." ifadelerini kullandý.

"Bu topraklarý bereketle yeþerten, emeðiyle hayat veren kadýnlarýmýz, geleceðe en güçlü mirasý býrakýyor. Her birinin eli, topraðýn baðrýna atýlan bir sevgi tohumu gibi... Topraða iz býrakan tüm kadýnlarýmýzý yürekten kutluyorum" paylaþýmýný yapan Emine Erdoðan, program kapsamýnda Türkiye'nin çeþitli bölgelerinden 18 kadýn kooperatifince açýlan stantlardaki çiftçi kadýnlarýn duygu ve düþüncelerinin yer aldýðý videoya da yer verdi.

Videoda, Bursa Aðaköylü Kadýnlar Tarýmsal Kalkýnma Kooperatifinden çiftçi Merve Çakin, "Kooperatifleri kurmamýzda bize Emine Haným sað olsun öncü olmuþtur. Onun tek bir sözüyle bütün kooperatifleri kurduk." ifadesini kullandý.

Tüm kadýnlarýn hayal etmekten vazgeçmemelerini isteyen Çakin, kadýnlarýn biraz çaba, çokça emek ve hayalle istedikleri yere ulaþabileceklerini kaydetti.

Muðla Yerkesik Tarýmsal Kalkýnma Kooperatifinden çiftçi Sibel Merveoðlu da devletin her daim arkalarýnda olmasýnda dolayý çok þanslý olduðunu dile getirdi.

Kastamonu Azdavay-Daday Yerel Eylem Grubundan çiftçi Nazmiye Dengel ise "Tüm çiftçilerin iþleri rast gitsin, bereketli ürünleri olsun, günleri kutlu olsun. Güzel günler görsünler, daha daha bereketli ürünlere nasip olsunlar." temennisinde bulundu.